Cihan Haber Ajansı Gündemi


İSTANBUL (CİHAN)- - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Yargıtay Başkanlığı'nı ziyaret edecek ardından, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu kabul edecek. Erdoğan, daha sonra Fildişi Sahili Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Alassane Vattara'yı resmi törenle karşılayacak, başbaşa ve heyetler arası görüşmeye katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuk cumhurbaşkanı ile ortak basın toplantısı da düzenleyecek. Erdoğan, Fildişi Sahili Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Alassane Vattara onuruna akşam yemeği de verecek. (11.00-13.30-17.30-17.45-18.30-19.45-20.00-Ankara)

POLİTİKA

-Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Büyük Sinagogu'nun açılışına katılacak. Arınç ve Müezzinoğlu, valiliği, belediyeyi ve AK Parti il başkanlığını da ziyaret edecek. (11.20-15.30-Edirne)

- CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ODTÜ Vişnelik Tesisleri'nde genç işşsizlerle bir araya gelecek. (09.30-Ankara)

-CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu havayoluyla Ankara'dan Elazığ'a hareket edecek. Daha sonra Elazığ'dan Pertek'e geçerek toplantı yapacak. (16.00-Tunceli)

- CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, partisinin Kemerburgaz temsilciliğinin açılışına katılacak. (11.30- İstanbul)

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik bakanlıkta yapılacak Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı'nda konuşacak. (10.00-Ankara)

EKONOMİ

- Merkez Bankası, haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak. (14.30-Ankara)

- TÜİK, 2014 yılı Canlı Hayvan ve Hayvansal Ürün Fiyatları ve Üretim Değerlerini açıklayacak. (10.00-Ankara)

DÜNYA

- Suudi Arabistan'ın Yemen'deki Şii Husilere yönelik gece başlattığı hava operasyonunda başkent Sana'daki bazı hedeflerin vurulduğu bildirildi. Operasyona, Mısır, Fas, Ürdün, Sudan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Bahreyn'den savaş uçaklarının katıldığı duyuruldu. ( Sana-Riyad-Kahire-Dubai)

- Arap dışişleri bakanları Mısır'da buluşuyor. (Sharm El-Sheikh)

GÜNCEL

- Doç. Bican Şahin: Çözüm süreci raydan çıkarsa 'çözülme süreci' olur(Özel)
Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Bican Şahin, yeniden silahlı bir çatışmanın çıkması durumunda Türkiye'nin kırılamayacak bir kısırdöngüye gideceğini ifade etti. Çözüm sürecinin raydan çıkması durumunda 'çözülme süreci' yaşanacağı kaygısını dile getiren Şahin, "Biz belki son şansımızı deniyoruz. Türkiye bu sorunu şimdi çözemezse gelecekte çözmek çok daha güçleşecek." dedi. Bican ayrıca HDP'nin Meclis dışında kalması durumunda 7 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye'nin erken seçime gidebileceğini savundu.

- Kuzey Ormanları Savunması, 3. havalimanı ile ilgili raporu Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nde açıklayacak. (11.30- İstanbul)

-Büro emekçileri sendikası maliye çalışanlarının sorunlarıyla ilgili basın açıklaması yapacak. (12.30-Bursa)

-Adana'da yaklaşık 150 taksici Adana Büyükşehir Belediyesi önüne gelerek kontak kapatacak. (09.00 - Adana)

-2 yaşındaki Mehmet'in yaşaması için sadece 5 bin 400 lira gerekiyor (Özel)
Bursa'da, kafası sürekli büyüyen 2 yaşındaki Mehmet'in tedavi olabilmesi için sadece 5 bin 400 lira gerekiyor. Doktorların, kısa sürede ameliyat olmazsa öleceğini söyledikleri Mehmet'in kurtarılmasını isteyen aile, hayırseverlerden yardım bekliyor

SPOR

-A Milli Futbol Takımı'nın Hollanda maçıyla ilgili Almanya'daki çalışmaları bugün kamp otelinde yapılacak son antrenman ile tamamlanacak. Ay yıldızlı ekip ardından da Hollanda maçı için özel bir otobüsle Marienfeld'den Amsterdam'a hareket edecek. (13.00/18.00-Almanya)

-Basketbol Euroleague Top 16 F Grubu 12. Maçında Fenerbahçe, İspanya temsilcisi Unicaja Malaga ile Ataşehir Ülker Arena'da karşı karşıya gelecek. (20.00-İstanbul)

-Süper Lig takımlarının sezonun 26. Hafta maçlarıyla ilgili hazırlıkları takip edilecek.

-Bursaspor, Kayseri Erciyesspor maçı hazırlıklarını yapacağı antrenmanla sürdürecek. (16.30-Bursa) CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER