Cihan muhabirine yapılan saldırı Avrupa Konseyi'ne taşındı


Avrupalı Gazeteciler Federasyonu (FEJ) ve Frankofon Profesyonel Gazeteciler Cemiyeti (AJP), AK Parti sandık görevlisinin Brüksel Cihan Muhabiri Rıza Doğan'a saldırmasını kınadı. Yapılan ortak açıklamada, olayın Avrupa Konseyi Gazetecileri Koruma Platformu ve dünya çapında gazetecilere yapılan baskıların şikayet edildiği AB Komisyonu destekli muteber Mapping Basın Özgürlüğü Platformu'na şikayet edildiği ifade edildi.

Brüksel Başkonsolosluğu'na Pazar günü oy verme işlemini takip için giden Cihan Haber Ajansı Brüksel Muhabiri Rıza Doğan'ın, AK Partli sandık görevlisi A. Ç. tarafından önce sözlü (ağır küfür) ardından fiziksel saldırıya uğramasının ardından tepkiler dinmiyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Avrupalı Gazeteciler Federasyonu (FEJ) ve Frankofon Gazeteciler Cemiyeti (AJP) saldırıyı kınadı. Olayın Avrupa Konseyi Gazetecileri Koruma Platformu ve dünya çapında gazetecilere yapılan baskıların şikayet edildiği AB Komisyonu destekli muteber Mapping Basın Özgürlüğü Platformu'na şikayet edildiği ifade edildi. Mapping'e son yıl içerisinde 760'yı aşkın şikayet iletilirken bunların 89'unun fiziki saldırıları kapsadığı biliniyordu. Avrupa Konseyi'ne ulaşan şikayete ise Türk muhataplar cevap vermek durumunda olacak.

Yapılan saldırının YSK kararlarının yanı sıra uluslararası hukuka da aykırı olduğu da not edilen açıklamada seçimlerin şeffaf bir ortamda gerçekleşebilmesinde medyanın oynadığı önemli role vurgu yapıldı.

Olayla ilgili CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle soru önergesi vermişti. CİHAN
<< Önceki Haber Cihan muhabirine yapılan saldırı Avrupa Konseyi'ne taşındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER