Çin, hayalet helikopter geliştiriyor


Ekonomisi ile birlikte askeri alanda da kendinden söz ettiren Çin, radara yakalanmayan yeni bir saldırı helikopteri geliştiriyor. Çin medyasına göre söz konusu helikopter, 2020'den önce Çin ordusuna teslim edilecek.
Çin'in önde gelen silah şirketi "Aviation Industry Corp of China (AVIC)" tarafından geliştirilen helikopterin radara yakalanmama özelliğinin Çin ordusunun "savaş kalıbını yeniden şekillendireceği" belirtildi.

Şirketin başkanı Lin Zuoming, Çin Günlüğü gazetesine verdiği demecinde, zırhlı araçlara göre daha iyi saldırı ve mobilize ile öncü kuvvetlere yardım ulaştırma özelliğine sahip olmalarından dolayı kara kuvvetlerinin helikopterlere giderek daha bağımlı hale geleceğini vurguladı.
Şirketin helikopter tasarımcısı Wu Ximing ise, söz konusu helikopterin , karmaşık ortamlarda süper manevra kabiliyeti, üst düzey hayatta kalma ve ortak operasyon kapasitesine sahip olduğunu ifade etti.
Çin, özellikle Güney Çin Denizi'nde ABD ve komşu bazı ülkeler ile yaşamakta olduğu sorunlar nedeniyle, aralarında hayalet uçak, uçak gemisi ve füze gibi ileri teknolojik silahlara ağırlık veriyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Çin, hayalet helikopter geliştiriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER