SP'li Canbay: Milletin hakkını savunmak için işbirliğine hazırız

SP'li Canbay: Milletin hakkını savunmak için işbirliğine hazırız

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, 1 Kasım seçimlerine ilişkin "Seçimlere tek başımıza girmek için bir hazırlık içindeyiz. Ancak bir süreden beri AK Parti ile bazı dostlar tarafından böyle bir seçim işbirliğinin zarureti, mecburiyeti gündeme getirilmiştir. Biz maddi menfaatler ve çıkarlar için değil 15-20 arkadaşımızı Meclise göndermek için değil, Mecliste bir grup kurarak, Mecliste bu milletin hakkını en iyi şekilde savunmak için böyle bir işbirliğine hazırız." dedi.

Yaşar Canbay, SP Malatya İl Teşkilatı tarafından düzenlenen Eylül ayı İl Divan Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. Son dönemde artan terör olaylarını 'çok kirli bir oyun' olarak nitelendiren Canbay, "Bu Terör olaylarını kınamak, teröre karşı olmak, terörü lanetlemekle ilgili yasal çerçeve içerisinde gösteriler, yürüyüşler, protestolar yapılabilir. Kırmadan dökmeden yeni cinayetler işlemeden, kardeşi kardeşe düşürecek fitnelere alet olmadan terörün her türlüsü lanetlenebilir. Bununla ilgili her türlü toplantı ve yürüyüşler yapılabilir. Eğer komşu komşuya kin duyarsa düşmanlık içine girerse ülkemizde etnik milliyetçilik, ırkçılık tetiklenirse körüklenirse, bunun için yeni fitne tohumları ortaya atılırsa bilelim ki Irak, Suriye ne hale gelmişse Allah korusun bu toprakları da bu ülkeyi de o hale getirmek isteyen şer güçlerin oyununa gelmiş oluruz" diye konuştu.

"PKK, IŞİD VE DHKP-C TAŞERON ÖRGÜTLER"

PKK, İŞİD, DHKP-C gibi terör örgütlerinin taşeron olduğunu söyleyen Canbay, "Önemli olan bunların arkasındaki güçlerin deşifre edilmesidir. Bilinmesi ve onların planlarının bozulmasıdır. Bugün basiret, feraset ve hidayet ortaya koyma günüdür. Bugün kardeşliğimizi pekiştirme, iyilikte yarışma günüdür. Bugün oyunları bozma günüdür. Çünkü yarın çok geç olabilir. Milli görüş 43 yıldan beri karşılaştığı her türlü haksızlığa, her türlü hukuksuzluğa karşı ülkemiz kendine yapılan saldırılara karşı her zaman sağduyu ile hareket etmiştir. Biz 78 milyonun kardeşliğini ilen eden bir teşkilatız." diye konuştu.

"SAADET, BOZUK DÜZENİN ALTERNATİFİDİR"

1 Kasım'da yapılacak erken seçimleri öncesi bozuk düzenin alternatifi olduklarını vurgulayan Canbay, "Bir seçim arifesindeyiz. Tabi bu terör olaylarının sıcaklığı içerisinde daha sonra değerlendirme yapmayı düşünüyoruz. Saadet Partimiz mevcut partilerin değil bu bozuk düzenin alternatifidir. Bu düzen; sömürü, soygun, zulüm ve köle düzenidir. Bu günkü terörün kaynağı da bu düzenin bizatihi kendisidir. Eğer bu sistem okullarında kendi evlatlarına 'Müminler kardeştir' duygusunu kazandırabilseydi bugün hiç kimse bir kardeşinin kanını dökmezdi. Eğer bu sistem 'ırkçılık ayağımın altındadır' prensibini bu milletin evlatlarına eğitimiyle kazandırsaydı bu gün bu milletin evlatları bu sıkıntıları yaşamayacaktı" dedi.

AK Parti ile ittifak girişimlerine de değinen Canbay, şunları söyledi: "Saadet Partisinin içinde bulunmadığı bir Meclisin Türkiye'nin sorunlarını çözmesi mümkün değildir. 1 Kasım seçimleri de bunun için bir fırsattır. Bildiğiniz gibi bu seçimlere tek başımıza girmek için bir hazırlık içindeyiz. Ancak bir süreden beri AK Parti ile bazı dostlar tarafından böyle bir seçim işbirliğinin zarureti, mecburiyeti gündeme getirilmiştir. Biz koltuk kavgası, koltuk sevdası için değil, maddi menfaatler ve çıkarlar için değil 15-20 arkadaşımızı Meclise göndermek için değil, Mecliste bir grup kurarak, Mecliste bu milletin hakkını en iyi şekilde savunmak için böyle bir işbirliğine hazırız. Yeter ki milletimizin menfaati ve geleceği söz konusu olsun. Bunun için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız."

"1980 ÖNCESİ GİBİ ORTAM MI HAZIRLANIYOR"

SP İl Başkanı Mehmet Asiltürk de 7 Haziran'da yapılan seçimde Meclise 4 partinin girmeye hak kazandığını hatırlattı. Meclise giren partilerin ülkenin bugünkü sorunları gözardı ederek koalisyon kurmadıklarını anlatan Asiltürk, "Cumhurbaşkanı anayasanın kendisine verdiği yetkiyle ülkeyi 1 Kasımda seçimlere götürüyor. Eğer 1 Kasım'da yine aynı görüntü çıkarsa (şuan ki görüntü o şekilde) yine Meclis 4 parti olarak temsil edilmesi halinde ve hükümetin kurulmaması halinde insanın aklına 'acaba 1980 öncesinde Meclisin cumhurbaşkanı seçemediği ortamları oluşturup terörü azdırıp ülkede insanları başımıza bunları bitirecek birileri gelmez mi' diye bir düşünceye kapılıp birilerine bir görevi tevdi edecek bir durumu oluşturuluyor diye düşünmeden de edemiyorum. Bugün 1980 yılının yıl dönümü biliyorsunuz. Acaba belli güçler belli odaklar Türkiye'yi buraya mı götürüyor" şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber SP'li Canbay: Milletin hakkını savunmak için işbirliğine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER