Çin, Rus savaş uçağının düşürülmesini manşetten duyurdu


Çin medyası, 'Türkiye'nin Suriye sınırında düşürdüğü Su-24 tipi Rus uçağı' haberini ilk haber ve manşetten duyurdu. Çin devlet televizyonu CCTV söz konusu haberi son dakika gelişmesi olarak aktardı. Çin medyasındaki haberlerde yaşanan vurulma olayı ile ilgili herhangi bir yoruma yer verilmedi.

Çin medyasında İngiliz, Fransız ve Türk gazeteleri kaynak gösterilerek yer alan haberlerde, Türkiye'nin Su-24 tipi savaş uçağını sınır ihlali olduğu gerekçesiyle vurarak düşürdüğü kaydedildi.

Son dakika gelişmesi olarak servis edilen haberlerde vurulan uçağın 5 dakika içinde 10 kez ikaz edildiği ve uyarılara yanıt vermemesinin ardından da F-16 tarafından vurulduğu aktarıldı.

Haberlerde Türk medyasından alınan vurulma anı fotoğraflarına geniş yer verilirken, Rusya Savunma Bakanlığı'nın, "Düşürülen uçağın Rus Hava Kuvvetleri'ne ait olduğu" açıklaması da yer aldı.

Çin medyası haberlerde ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarını yazılı haberlerle okuyucularına aktardı.

Çin medyasında, Türk jetleri tarafından vurulan Su-24 tipi Rus uçağının ardından Türk borsasının son 3 aydaki en büyük kaybını yaşadığına dikkat çekilirken, TL'nin de Dolar karşısında değer kaybettiği kaydedildi. CİHAN
<< Önceki Haber Çin, Rus savaş uçağının düşürülmesini manşetten... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER