Öğretmenler, öğretmenler gününü adliyede kutladı

Öğretmenler, öğretmenler gününü adliyede kutladı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın dershanelerin kapatılmasını öngören yasasıyla işsiz kalan öğretmenlerin haklarını savunurken yapılan yürüyüş sebebiyle haklarında dava açılan öğretmenler adliye bahçesinde öğretmenler gününü kutladı.

Bursa 16. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 24 Kasım öğretmenler gününde görülen ve 25 Şubat 2016'a ertelenen görülen davadan çıkan öğretmenler adliye bahçesinde kokteyl vererek öğretmenler günün kutladı. Duruşmadan çıkan sendika temsilcileri ve öğretmenler alkışlar eşliğinde kokteyle katıldı.

Vatandaşların şaşkın bakışları arasında adliye önünde kokteyl ile kutlama yapan öğretmenler adına basın açıklaması yapan Türk Eğitim Sen Bursa 2. Nolu şube başkanı Y. Selçuk Türkoğlu, 24 Kasım öğretmenler gününü adliye bahçesinde kutlamak zorunda bırakıldıklarından yakınırken, "Bu gün Burada 24 Kasım öğretmeler günü resepsiyonunu, kokteylini adliye bahçesinde Türk Eğitim Sen ve Eğitim-İş sendikası olarak birlikte veriyor ve öğretmenler günü mesajımızı buradan sunmak zorunda bırakılıyoruz." dedi.

2014 yılından bu yana dershane yasasından sonra milli eğitimde darbe dönemlerinde bile görülmeyen bir kıyım yaşandığının altını çizen Selçuk Türkoğlu, "O süreçte Bursa'da da bine yakın okul müdürü, müdür başyardımcısı, müdür yardımcısı ve eğitim çalışanı işinden, ekmeğinden, makamından keyfi bir şekilde görevden alınarak kıyıma uğratılmıştı. O zaman bütün eğitim sendikaları olarak yandaş sendika hariç konuya tepki duyduk. Bursa'da büyük eğitim yürüyüşünü ve çeşitli faaliyetleri gerçekleştirdik. O zaman başlayan davalar bu gün hala devam ediyor. Öyle bir tablo ortaya çıktı ki bize 24 Kasım öğretmenler günü bize duruşma günü olarak verildi. Biz 24 Kasımda buradan bir kez daha inandığımız ve haykırdığımız ilkeleri haykıracağız. Bursa'da milli eğitimde zulüm var, kıyım var, yandaş kayırma var ve ama adalet yok." şeklinde konuştu.

Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona'da, "Mahkemeleri yol olarak gösterdiler bize okulumuzda, sınıfımızda olmamız gereken zamanda. Kabulümüzdür dedik burada da kutlarız dedik öğretmenler günümüzü." şeklinde konuştu.

Türk Eğitim Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Kazım Sarnık ise şunları söyledi: "Şu anda biz adliyenin bahçesinde öğretmenler gününü kutlamak zorunda bırakıldı. Türkiye'nin geldiği nokta ibretle izlenmesi gerekir."

Ardından sendika temsilcileri ve öğretmenler alkışlarla durumu protesto etti. Adliye önündeki öğretmenler günü kutlaması öğretmen marşının okunması ile tamamlandı. CİHAN
<< Önceki Haber Öğretmenler, öğretmenler gününü adliyede kutladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER