Cizre'de öldürülen Nihat Kazanhan davasının 4. duruşması görüldü

Cizre'de öldürülen Nihat Kazanhan davasının 4. duruşması görüldü

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 14 Ocak 2015'te polis zırhlı aracından açılan ateş sonucu hayatını kaybeden 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın ölümüne ilişkin açılan davanın dördüncü duruşması, Cizre 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Davayı 12 Şubat 2016'ya erteleyen Cizre 1.Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu bulunan polisin de tutukluluk halinin devam etmesine karar verdi.

Saat 10.00'da başlayan duruşmaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak milletvekilileri Aycan İrmez ile Ferhat Encü'nün yanı sıra İstanbul, Mersin, Malatya, Diyarbakır ve Şırnak baro temsilcileri de katıldı. Kazanhan'ın ailesinin de hazır beklediği salonda tutuklu sanık polis M.N.G. ve tutuksuz yargılanan 4 polis, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yolu ile katıldı. Avukatlar, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin fotoğrafını yakalarına takarak andı.

CİNAYET SİLAHI ABD'DEN İTHAL EDİLMİŞ

Gönderilen bilirkişi raporunda, cinayete dair zırhlı araç görüntülerinde herhangi bir oynamanın olmadığı ancak Hayati Bilgin Jandarma Karakolu'na ait görüntülerin incelenebilmesi için ham görüntülerin gönderilmesi gerektiği ifade edildi.
Mahkemeye gönderilen belgeler arasında Kazanhan'ı öldüren silah hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yazılan müzakere yazısına verilen yanıt da yer aldı. Gönderilen müzakere cevabında cinayette kullanılan silahın ABD'den ithal edildiği, o yüzden teknik bilgilerin aktarılamayacağı ancak talep edilirse silah firmasından talep edileceği kaydedildi.

Bir önceki duruşmada talep edilen delillerin incelendiği mahkemede avukatlar, tutuksuz yargılanan polislerin de tutuklanmasını istedi. Sanık polislerin verdiği savunmada ise kendilerine yöneltilen suçlamaları reddederek, olayın istemeyerek bir kaza sonucu yaşandığını öne sürdü. Cizre 1. Ağır Ceza Mahkemesi, davayı 12 Şubat 2016'ya erteleyerek tutuklu yargılanan M.N.G adlı polisinde tutukluluk halinin devam etmesine karar verdi.

Duruşma sonrası adliye önünde basın açıklaması yapan Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, şunları kaydetti: "Bu duruşmaya her geldiğimizde duygusal ve üzüntülü gelirdik. Ama bugün üzüntümüz çok farklıydı. Diyarbakır Baro Başkanımız sevgili Tahir Elçi'nin katledilmesi ve aramızda olmaması sebebiyle üzüntümüzü kat kat arttırdı. Şimdi bilindiği üzere Tahir Elçi, Nihat Kazanhan davasının en başından hem avukatı hem de takipçisiydi. Tahir Elçi'nin aramızda olmaması bizim için çok büyük eksiklikti. Hem biz hukukçular hem de Türkiye de barışı savunan herkes için. Biz hukukçular Tahir Elçi'nin katillerinin yakalanması, yargı önüne çıkarılması ve gereken cezanın verilmesi için sonuna kadar takip edeceğiz. Sadece biz barolar değil Türkiye'de barışı savunan herkes bunun takipçisi olacaktır." CİHAN
<< Önceki Haber Cizre'de öldürülen Nihat Kazanhan davasının 4. duruşması... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER