Cizre'ye giriş çıkışlar kontrol altında

Şırnak'ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağının sona ermesinin ardından evlerinden çıkan vatandaşlar, yaralarını sarmaya çalışıyor.

Cizre'ye giriş çıkışlar kontrol altında

Çatışmaların yoğun yaşandığı mahallelerde evlerin duvarlarında ve işyerlerinde onlarca kurşun izi bulunuyor. Polis ekipleri ve jandarma, ilçenin giriş ve çıkışında güvenlik önlemi aldı. İlçeye giden vatandaşlar araçlarıyla birlikte arandıktan sonra girişlere izin veriliyor.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde geçen hafta kazılan hendekleri kapatmak için bölgeye giden güvenlik güçleri ile PKK'nın asayiş birimi olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YGD-H) üyeleri arasında çatışma çıktı. 9 gündür sokağa çıkma yasağının ilan edildiği ilçede, silah sesleri hiç susmadı. Yaşanan çatışmalar nedeniyle Cizre halkı zor günler geçirdi. Şırnak Valiliği, yaptığı yazılı açıklamada, ilçede sokağa çıkma yasağının sona erdiğini duyurdu. Cizre'li vatandaşlar günün aydınlanmasıyla 9 günün ardından sokağa çıktı, tükenen gıda stokları için işyerlerine koştu. Yaşanan çatışmalarda birçok evin duvarlarında büyük delikler açıldığı, camların kırıldığı görüldü.

Olaylar sebebiyle oldukça tepkili olan kimi vatandaşlar güvenlik güçlerini suçladı. Kimi vatandaşlar ise olaylarda çok sayıda kişinin öldüğünü öne sürdü.  CİHAN
<< Önceki Haber Cizre'ye giriş çıkışlar kontrol altında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER