Çocuk parası farkları geri dönük olarak ödeniyor


Bugünden itibaren Almanya'da birçok alanda değişikler yürürlüğe giriyor. Yeni değişiklikler çerçevesinde uçak yolcuları havaalanlarında daha sıkı kontrole tabi tutulması bekleniyor. Yeni araçların daha sıkı emisyon standardı Euro 6'ya uygun olması gerekecek. 4 Euro'luk çocuk parası artışında ise geriye dönük olarak ödeme yapılacak.

1 Eylül'den itibaren Almanya'da vatandaşları birçok değişiklik bekliyor. Bunların en önemlisi çocuk parasına bu sene için 4 Euro, önümüzdeki sene için ise 2 Euro artış yapılması oldu. Ayrıca, Avrupa'da güvenlik sıkıntılarının son dönemde artmasıyla birlikte havaalanlarındaki güvenlik kontrolleri de sıkılaştırılıyor. İşte bugünden itibaren başlayacak yeni uygulamalar.

HAVAALANLARINDA SIKI KONTROL

Bugün itibariyle Avrupa Birliği'nin (AB) getirdiği ek kurallara göre uçak yolcuları ve onların el bagajları daha sıkı kontrollere tabi tutulacak. Federal Polis, kuralların gelecekte patlayıcı maddeleri tespit etmede yardımcı olmak için tasarlandığını bildirdi. Önümüzdeki yıllar el bagajları sadece elle değil aynı zamanda patlayıcı algılama aletleriyle de kontrol edilebilecek. Ayrıca, patlayıcı algılama aleti ile yolcular da rastgele kontrole tabi tutulacak. Federal Polis, böyle bir uygulamanın uzun bekleme sürelerine neden olmayacağını bildirdi. Kontroller, AB sınırında olan tüm havaalanlarını kapsayacak.

LUFTHANSA BİLET FİYATLARINDA EKSTRA ÜCRET

Avrupa'nın en büyük havacılık şirketi Lufthansa, bu aydan itibaren Küresel Rezervasyon Sistemi (GDS) üzerinde alınan biletlere ekstra 16 Euro uygulayacak. Seyahat acentelerinin yanı sıra internet siteleri, GDS sistemini sunan Amadeus gibi şirketlerin hizmetlerinden dünya çapında uçuş biletlerini satın almak ve turistik hizmetleri sunmak için faydalanıyor. Ücretlerdeki değişikliğin, GDS sistemi kullanıcılar tarafından müşterileri ne zaman yansıtılacağı henüz bilinmiyor. Lufthansa yolcuları, uçak şirketinin kendi sitesinden bilet aldıkları takdirde ise herhangi bir ek ücrete tabi tutulmayacak.

DAHA FAZLA ÇOCUK PARASI

Federal İş Ajansı'nın yaptığı açıklamaya ocak ayında çocuk yardımına yapılan artışın geriye dönük olarak bu ay ailelere ödeneceğini duyurdu. Almanya'da yaklaşık 8 milyon 900 bin aile bu değişiklikten faydalanacak. Yapılan değişikliğe göre bu sene çocuk parası, ilk ve ikinci çocuk için aylık 184 Euro'dan 188 Euro'ya, üçüncü çocuk için 190 Euro'dan 194 Euro'ya ve her ek çocuk için 215 Euro'dan 219 Euro'ya yükseltildi. Önümüzdeki sene 1 Ocak'tan itibaren ise ilk ve ikinci çocuğa 190 Euro, üçüncü çocuğa 196 Euro ve her ek çocuğa 221 Euro ödenecek. Geçmişe yönelik ödemelerin ise ekim ayına kadar yapılması bekleniyor. Artışlar için ailelerin ayrı bir başvuru yapması gerekmiyor.

ARAÇLARA YÜKSEK VERGİ

1 Eylül'den itibaren yeni araçlar, daha sıkı emisyon standardı Euro 6'ya uygun olması gerekecek. Yeni araçların CO2 emisyonu kilometre başı 95 gramdan fazla olursa, çevre vergisi CO2 ödenmesi gerekecek. Otomotiv Vergi Kanunu'na göre C02 vergisi, karbondioksit emisyonu ve motorun hacmine bakılarak hesaplanıyor. CO2 vergisi dışında dizel, benzin, yeni veya eski içten yanmalı araç sahiplerine araç vergi taban tutarı da (Kfz-Steuergrundbetrag) ekleniyor. Bu miktar sadece motorun hacmine göre hesaplanıyor. Ücret otomatik olarak araç sahiplerinin hesaplarından yılda bir kez çekiliyor.

ONLİNE DOKTOR GÖRÜŞMESİ İÇİN PİLOT PROJE

Yine bu aydan itibaren TK sağlık kasası, Federal Alman Dermotoloji Briliği ve Patientus şirketi yeni bir pilot projesini başlattı. Başlatılan proje çerçevesinde TK üyeleri, dermatolog danışmanlarına internet üzerinden şikayetleri hakkında danışma fırsatı yakalayacaklar. Sağlık kasası, projeyle ayakta tedavi alanında elektronik tıba kapı araladıklarını bildirdi. Bu uygulama ile hastaların bekleme saatlerinin kısaltılması hedefleniyor.

FIRIN ÇIRAKLARINA DAHA FAZLA PARA

Yapılan yeni toplu sözleşmeye göre fırında meslek eğitimi yapan çırakları eğitim sırasında daha fazla para alacaklar. Buna göre, eğitimin ilk yılında çırakların cebine aylık 470 Euro girecek. Bu miktar 20 Euro artışa denk geliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Çocuk parası farkları geri dönük olarak ödeniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER