Çorum Günleri bir günde hazırlanan 'İskilip Dolması' ikramıyle başladı

Çorum Günleri bir günde hazırlanan 'İskilip Dolması' ikramıyle başladı

3. Çorum Tanıtım Günleri etkinlikleri, bir gün önceden ateşe konularak hazırlanan 'İskilip Dolması' ikramı ile Başkent Ankara'da başladı.

Çorumlu Dernekler Federasyonu öncülüğünde Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) organize edilen program 18 Ekim pazar günü sona erecek. 'Kadim Medeniyetler Başkenti Çorum Tanıtım Günleri' adı ile gerçekleştirilen etkinliklerin açılışına; eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili adayı Ali Babacan, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek de katıldı. Semazenlerin gösterisi katılımcıların ilgisini çekti.

Kültür, sanat gösterilerinin yanı sıra Çorum'a özgü hediyelik eşya ve ürünlerin satışı yapılan 3. Çorum Tanıtım Günlerinde açılışa özel İskilip Dolması ve leblebi ikramı yapıldı.

Kazanlarla bir gün önceden ateşe konularak pişirilen Çorum'a özgü İskilip dolmasına vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Aşçı Bülent Yozgatlı, tarifini verirken, düğün ve toplu yemeklerin vazgeçilmezlerinden olan İskilip dolmasının 12 saatte piştiğini yöreye has kuzu ve 'Osmancık Pirinci'nden yapıldığını anlattı. CİHAN
<< Önceki Haber Çorum Günleri bir günde hazırlanan 'İskilip Dolması'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER