ÇÜ Aladağ MYO'da yeni eğitim-öğretim dönemi başladı


Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Aladağ Meslek Yüksekokulu'nda (MYO) 2015-2016 Eğitim-Öğretim döneminin başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Aladağ MYO'da düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan MYO Müdürü Prof. Dr. Sevim Polat, geçen yıl hizmete giren okulda Maden Teknolojisi ile Ormancılık ve Orman Ürünleri programlarında 98 öğrencinin eğitim gördüğünü belirtti.

Aladağ Meslek Yüksekokulu'nun açılma süreciyle ilgili bilgiler de veren Prof. Dr. Polat, şöyle devam etti: "Kuruluş tarihinden bugüne kadar geçen sürede Aladağ Belediyesi tarafından Yüksekokulumuza tahsis edilen binamızın tadilatı, öğretim kadromuzun tamamlanması ve eğitim-öğretim için gerekli altyapı ile donanımların hazırlanmasından sonra Yüksekokulumuz, 2014 yılında eğitim-öğretime başladı. Okulumuzun açılma sürecinde zaman zaman sıkıntılı durumlar yaşasak da eğitim-öğretim gibi kutsal bir sorumluluğu üstlenmiş olmanın şevki ile yolumuza devam ettik."

Ormancılık programının puan sıralamasına Türkiye'de 2., madenciliğin ise 3. sırada yer aldığını aktaran Prof. Dr. Polat, "Bundan sonra da okulumuzu eğitim öğretim kalitesi yönünden en iyi yerlere taşımak birinci hedefimiz, sağlıklı bir büyüme göstermekse en büyük dileğimizdir." dedi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise kurulduğu günden bu yana tüm insanlığın hizmetinde olan, sürekli gelişen ve hep daha iyi olmayı hedefleyen Çukurova Üniversitesi'nin 17 fakülte, 3 enstitü, 4 yüksekokulu ve 1 devlet konservatuvarının yanı sıra, meslek yüksekokulları sayısını 12'ye çıkarmanın büyük gururunu taşıdığını söyledi. Üniversitelerin, ülkelerin nitelikli insan kaynağını yetiştirmek, bilgi üretmek ve üretilen bu bilgileri insanlık yararına kullanılacak şekilde topluma sunma sorumluluğunu taşıyan kurumlar olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Kibar şöyle devam etti: "Bu çerçevede Çukurova Üniversitesi olarak ülkemizin çok ihtiyaç duyduğu nitelikli teknik elemanlarını yetiştirmek, bunu da hizmet verdiğimiz bölgenin coğrafik, iklim, sanayi, sosyal yapılarına uygun şekilde yerel yöneticiler ile işbirliği içinde gerçekleştirmek çabası içindeyiz. Böylece bulunduğumuz coğrafi bölgeden başlamak üzere dalga dalga ülke kalkınmasına katkı sunmak öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Bu bağlamda Üniversitemiz bünyesinde kurulmuş olan 11 meslek yüksekokulumuzdan sonra, 2012 yılında Aladağ ilçemizde Madencilik ve Maden Çıkarma, Ormancılık, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri ve Bilgisayar Teknolojileri bölümleri olmak üzere 4 bölüm olarak 12. meslek yüksekokulumuzu kurduk."

Aladağ Kaymakamı Ahmet Ziya Filizer ve Belediye Başkanı Mustafa Akgedik de birer konuşma yaparak, MYO'nun Aladağ için önemine dikkat çekti. Tören, Kaymakam Filizer ve Belediye Başkanı Akgedik'e, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar tarafından teşekkür plaketi takdim edilmesi ve kurdele kesiminden sonra sınıfların gezilmesiyle sona erdi. CİHAN
<< Önceki Haber ÇÜ Aladağ MYO'da yeni eğitim-öğretim dönemi başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER