Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten meslekten men edilen doktora destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten meslekten men edilen doktora destek

Türkiye Aile Hekimliği Federasyonu, Aydın Aile Hekimleri Derneği ve Aydın Tabip Odası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal medya hesabı Facebook'tan paylaştığı fotoğrafla hakaret ettiği gerekçesiyle meslekten men edilen doktor Bilgin Çiftçi'ye destek verdi.

Aydın Sevgi Yolu'nda Dr. Bilgin Çiftçi'ye destek için yapılan basın açıklamasında konuşan Aile Hekimleri Federasyonu Başkanı Gürsel Özer, "Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir meslek gurubunda başarı baskıyla dayatmayla ödüllendirilmez. Maalesef bizim ülkemizde izlenilen yöntem başarıya verilen ödül cezadır, ihtar puanıdır. Haksız hukuksuz yere soruşturmalardır. Benim meslektaşım doktor Bilgin Çiftçi aslında ilgili kanunu ihlal eden bir insan tarafından meslekten men edilmeye çalışılmaktadır. Biz Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu olarak bütün dernekler olarak her türlü baskıya ek mesai dayatmasına, her türlü dayatmaya hukuki mücadelemizle diyalog sürecimizle gerekirse eylemlerle karşı duracağız. Biz yalnız değiliz 22 bin aile hekimi bugün doktor Bilgin Çiftçi ile birlikte. Bu hukuksuzluğu yapanlara biz ilk önce hukuk yoluyla gereken cevabı vereceğiz. Bu haksız uygulamanın son bulacağına son derece inancımız tamdır." dedi.

Dr. Bilgin Çiftçi'ye verilen meslekten men cezasının acil olarak kaldırılmasını isteyen Aydın Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Hakan Elatik, Bilgin Çiftçi'ye verilen cezayı kabul etmediklerini söyledi. Elatik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dr. Çiftçi'ye verilen memuriyetten men cezasına iptal kararı verilene kadar yanındayız. Bu kararın Çiftçi ailesine zarar vermeden geri çekilmesini istiyoruz. Beş yıldır uygulamada olan aile hekimlerine mevzuatlarda olmayan uygulamalar yapılmıştır. Yapılan yanlış uygulamalar için gerekli girişimlerde bulunulmuş bazıları düzeltilmiş, bazıları da düzeltilmemiştir. Buradan sesleniyoruz. Lütfen sesimizi duyun hukuk dışı uygulamalar bir an önce son verin."

Aile hekimlerine baskının arttığını iddia eden Türkiye Aile Hekimliği Federasyonu Yönetin Kurulu Üyesi Mehtap Aslan da, "Hukuksuz uygulamaların ve aile hekimlerine yapılan baskılara son verilmeli." dedi.

Öte yandan doktor Bilgin Çiftçi, meslekten men kararının kendisine henüz iletilmediğini açıkladı.

Bilgin Çiftçi, geçtiğimiz günlerde 'Yüzüklerin Efendisi' filminin karakterlerinden 'Gollum' ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 'Yeme, şaşma ve hayret' hallerinin yan yana koyulduğu fotoğrafı, sosyal medya hesabında yayımladı. Bunun üzerine Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı Yüksek Disiplin Kurulu'nda savunması alınan Çiftçi, devlet büyüklerine hakaretle suçlanmıştı. Çiftçi'ye, Erdoğan'a hakaret etmek ve Devlet Memurları Kanunu'nun 125. maddesinde yer alan, 'Yasaklanmış her türlü yayını veya siyasi veya ideolojik amaçlı bildiri, afiş, pankart, bant ve benzerlerini basmak, çoğaltmak, dağıtmak veya bunları kurumların herhangi bir yerine asmak veya teşhir etmek' suçlaması yöneltilmişti.
CİHAN
<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten meslekten men edilen... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER