Gürsel Tekin'den o soruya cevap

CHP'li Gürsel Tekin, yeni Anayasa ile ilgili soruya 'daha özgürlükçü bir Anayasa talebi olursa destek veririz' dedi.

Gürsel Tekin'den o soruya cevap

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, 1 Kasım seçim sonuçlarını düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi. "Bize oy vermeyen seçmenlerle ilgili ciddi bir çalışma yapacağız. Bunun sonuçlarını da paylaşacağız" diyen Tekin, Kılıçdaroğlu'nun istifa edip etmeyeceği ile ilgili soruya da şu cevabı verdi:

"Sayın Genel Başkanımızın istifasını gerektirecek bir konu söz konusu değildir. Bir önceki seçime göre oynu korumuş, milletvekili sayısını artırmış bir partiyiz. Bizim dışımızdaki diğer siyasi partilerinin politikaları nedeniyle böyle bir sonuç ortaya çıkmıştır." "CHP olarak elbette sonuna kadar destek veririz" CHP'li Gürsel Tekin, "CHP açısından kurulacak anayasa komisyona destek verilmesi söz konusu mu? Eşit temsil olmayabileceği mesajı verildi. Bu durumda komisyona üye verilir mi?" sorsuna ise şöyle cevap verdi.

Sayın Davutoğlu’nun Türkiye’de yeni bir anayasa talebi varsa, CHP olarak elbette sonuna kadar destek veririz. Bir önceki anayasa çalışmasında 61 madde hayata geçti, CHP katkı sundu. Sayın genel başkanımız, bir önceki başbakan Erdoğan’a 60 maddeyi getirin oy vereceğiz dedik. Ama ne yazık ki Türkiye’de olmaması gereken başkanlık sistemini masaya getirince, masa devrilmiş oldu. Umut ederim ki başkanlık sistemi hayali dışında, sonuna kadar destek vereceğimizi de beyan etmek istiyorum.
<< Önceki Haber Gürsel Tekin'den o soruya cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER