Yüksekova ve Silvan'da çatışma

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde kazılan hendeklerin kaldırılması sırasında PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

Yüksekova ve Silvan'da çatışma

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması sırasında, PKK 'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 terörist öldürüldü.

Yüksekova'nın Cumhuriyet Mahallesi'nde bugün PKK'lıların  kazdığı hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için polis operasyon yaptı. Çok sayıda polisin katıldığı operasyonda, öğle saatlerinde ara sokaklarda bulunan göstericiler, polise taş, molotof ve havai fişeklerle saldırdı. Ardından güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çatışma çıktı. 

Keneklerin kısmen kapandığı ilçede operasyonlar sürüyor.

Diyarbakır'da terör operasyonu

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yollara hendek kazan ve barikat kuran 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Feridun Mahallesi'nde, vatandaşın günlük hayatını sürdürmesini ve kamusal hizmetlerden faydalanmasını engellemek amacıyla cadde ve sokaklara hendek kazan ve barikat kuran terör örgütü PKK mensuplarına güvenlik güçlerinin müdahalede bulunduğu bildirildi.

Müdahale sırasında güvenlik kuvvetlerine el yapımı bomba atılması ve silahla ateş edilmesi üzerine çatışma çıktığı belirtilen açıklamada, çatışmada 1 teröristin etkisiz hale getirildiği, yaralanan terör örgütü mensubu M.T'nin ise 112 Acil Sağlık ekiplerince Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırıldığı kaydedildi.

M.T'nin müdahaleye rağmen hayatını kaybettiği ifade edilen açıklamada, "Etkisiz hale getirilen terör örgütü mensubu 1993 doğumlu M.T'nin 'cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak' ve 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından arandığı tespit edildi" denildi.

<< Önceki Haber Yüksekova ve Silvan'da çatışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER