Cumhurbaşkanı Erdoğan: Beyefendiler teröristi serbest bıraktı; verin hesabını


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel'deki terör saldırısına ilişkin, "Bu tür aciz yönetimler, işte Gaziantep'te biz yakaladık, deport (sınır dışı) ettik, gönderdik, beyefendiler teröristi gereken uygulamayı yapmayıp serbest bıraktılar. Hadi bakalım, şimdi verin hesabını... Terör, sadece belli bir ülkenin değil tüm dünyanın sorunudur. İnşallah anlayacaklar." dedi.

Erdoğan, toplu açılış töreni ve Bozok Üniversitesi'nde fahri doktora törenine katılmak üzere Yozgat'a geldi. Sorgun ilçesinde Belediye Başkanı Ahmet Şimşek'i ziyaret eden Erdoğan, daha sonra toplu açılış töreni için Sorgun Kent Meydanı'na geçti.

"HAMDOLSUN KINALI HASANLAR EKSİK OLMUYOR"

Burada konuşan Erdoğan, Yozgatlı şehitlere değinerek, "Bugün de hamdolsun ülkemizden, Yozgat'ımızdan kınalı Hasanlar eksik olmuyor. Geçtiğimiz yılın temmuz ayından beri gerçekleşen terör eylemlerinde Yozgat şehadet mertebesine ulaşan 7'si polis, 3'ü asker olmak üzere 10 evladını toprağa verdi." diye konuştu.

"ANNELERİN ELLERİNDEN ÖPÜYORUM"

Temmuz ayından bu yana terörle mücadele sırasında ülke genelinde şehit sayısının 300'ü geçtiğini belirten Erdoğan, teröristlerinde de bu rakamın en az 10 katı kayıp verdiğini vurgulayarak, "Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. Her birisinin acısını da her an yüreğimizde hissetmekten de kendimizi alamıyoruz." dedi. Erdoğan, "Vatan için evlatlarını vazifeye gönderen tüm annelerin ellerinden öpüyorum. Vatan hizmetine koşan tüm evlatlarımızın alınlarından öpüyorum." ifadesini kullandı.

"BAZILARI OPERASYON YAPMAK İSTİYOR"

Erdoğan, şöyle devam etti: "Bazıları çıkmış operasyon yapmak istiyorlar. Ya siz ne zannediyorsunuz bu toprakları? Bu topraklar kuru bir toprak değildir. Burada şehitlerimizin kanı vardır, onunla yoğrularak tek vatan olmuştur. Farkımız budur. Tek devlet, devlet içinde devlet yok. Ne paralel devlet, ne de bu ayrımcılar... Pensilvanya'dan beddualar sallıyor. Ne oldu? Hangisi tutuyor? Tutmaz ya, tutmaz! Samimi değilsin, dürüst değilsin. Bu toplumu, bu milleti, bu ümmeti parçaladın. Ve iflah etmeyeceksin. Bu devletin, milletin içerisinde temenni ederim ki yanlış istikamette gidenler de bu yanlışlarından vazgeçerler. Bilmiyorlar, hala işin hakikatini bilmiyorlar. Bizim Allah'tan başka ubudiyet görevini yerine getireceğimiz bir güç yoktur. Biz sadece Rabbimize kulluk ederiz, kula kulluk etmeyiz. Ama bakıyorsunuz o dediyse, söylediyse doğrudur mantığı ile hareket edenler var."

Erdoğan, "Şunu iyice bilmenizi istiyorum: Terörle mücadelede son ana kadar Silahlı Kuvvetlerimizle, polisimizle, korucularımızla sonuna kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz." diye konuştu.

"YOZGAT HAVALİMANI HAYIRLI OLSUN"

Yozgatlıların havalimanı taleplerine kayıtsız kalmadıklarını anlatan Erdoğan, meselenin nihai aşamaya geldiğini kaydetti. "Yozgat Havalimanımızın hayırlı olmasını diliyorum." diyen Erdoğan, yılda 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanının Yozgat ile Sorgun arasında, Fakıbeyli köyü yakınlarında inşa edileceğini söyledi. Erdoğan, bu yıl içinde yapım ihalesine çıkılacağını; havalimanı inşasının takipçisi olacağını da sözlerine ekledi.

"HENDEK SAHİPLERİ HELAK EDİLİYOR MU?"

İkindi ezanı okunurken konuşmasını kesen Erdoğan, ezandan sonra konuşmasını sürdürdü.

Karşı binada asılan bir afişteki ayetleri Arapça ve Türkçe okuyan Erdoğan, "Hendek sahipleri helak edildi. Şimdi de hendek sahipleri helak ediliyor mu? Ne yaparlarsa yapsınlar o hendekleri açanlar, oradaki benim Kürt kardeşlerime oraları zindan edenler bunun bedelini ödüyor, ödeyecek. Sonuna kadar bu devam edecek. İnşallah gönülleri fethede fethede geldik mi, devam ediyor muyuz ve devam edeceğiz."

"ŞİMDİ VERİN HESABINI"

Brüksel'deki terör saldırısına da değinen Erdoğan, şöyle devam etti: "Biz dünya sesleniyoruz; 'dikkat edin, bak yanlış yapıyorsunuz'. Biz damdan düştük, bedel ödedik. Yanlış yapıyorsunuz. Ama bunlar bölücü terör örgütünün mensuplarına Avrupa Konseyi'nin yanında çadır kurduruyorlar. Oraya teröristlerin resimlerini astırıyorlar. Çadıra da paçavralarını dalgalandırıyorlar. Ne oldu? Bak iki gün sonra ne oldu? Alma mazlumun ahını, böyle... Yazık oldu o insanlara... Bu tür aciz yönetimler, işte Gaziantep'te biz yakaladık, deport (sınır dışı) ettik, gönderdik, beyefendiler teröristi gereken uygulamayı yapmayıp serbest bıraktılar. Hadi bakalım, şimdi verin hesabını... Terör, sadece belli bir ülkenin değil tüm dünyanın sorunudur. İnşallah anlayacaklar."

Erdoğan, "Yeni Türkiye yolundaki yürüyüşümüzü önümüze çıkarılan engellere basa basa devam ettiriyoruz, devam ettireceğiz." dedi.

Erdoğan, daha sonra beraberindekilerle toplu açılış kurdelesini keserek alandan ayrıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan: Beyefendiler teröristi serbest... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER