Cumhuriyet Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan Sinan Kaya oldu

Cumhuriyet Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan Sinan Kaya oldu

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen 2. Altın Kemer Cumhuriyet Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı Sinan Kaya kazandı.

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen müsabakalara, 2015 Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanı Orhan Okulu olmak üzere 2014 Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanı Fatih Atlı, 2013 Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanı İsmail Balaban, 2009 ve 2010 Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 2 başpehlivanlık kazanan ve 6 final müsabakası bulunan Recep Kara, Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanı Osman Aynur, Şaban Yılmaz'ın da yer aldığı 50 başpehlinan, 47 başaltı pehlivan ve 26 büyük orta pehlivan katıldı.

Kıran kırana geçen ve Sinan Kaya'nın başpehlivanlığı kazandığı 2. Altın Kemer Cumhuriyet Yağlı Güreşleri'nde Orhan Okulu ikinci olurken, Savaş Yıldırım ve Fatih Atlı üçüncülüğü paylaştı.
Başaltı kategorisinde birinci Bayram Doğan, ikinci Kemal Şahin, üçüncü Sefa Üngör ve Faruk Koca olurken, Büyük orta kategorisinde birinci Kemal Eser, ikinci Uğur Dede oldu. Bu boyda üçüncülüğü ise Eyüp Kıyı ile Dündar Şan aldı.

Gelecek yıllarda müsabakalara daha geniş katılımlar sağlayarak, tüm Mersinlileri bu heyecana ortak edeceklerini belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Tüm güreşçi kardeşlerime teşekkür ediyorum. Türkiye'nin dört bir yanından gelerek şehrimizde çok heyecanlı müsabakaları bizlere izlettiler. Mersin'i spor kenti yapma yolunda düzenlediğimiz yağlı güreşler, ata sporumuza olan ilgiyi de arttırmakta ilimizde birçok gencimiz açtığımız güreş akademisine gelerek ata sporumuz güreşi öğrenmektedir. Güreş akademimizde eğitim gören gençlerimiz de inşallah er meydanlarına çıkarak, bizleri gururlandıracaktır." dedi.

Cumhuriyet Yağlı Güreşleri'ni MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da izledi. Güreşseverler ise güreşlere yoğun ilgi gösterdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Cumhuriyet Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan Sinan Kaya oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER