Dağıstan'da polis kontrol noktasında patlama: 2 ölü, 9 yaralı


Rusya'nın Kuzey Kafkasya cumhuriyetlerinden Dağıstan'da bir polis kontrol noktasında bir araçta meydana gelen patlamada iki kişi hayatını kaybetti. Rusya Federal Güvenlik Servisi'nin (FSB) olay yerini incelemekte olduğu ve patlamanın sebebini araştırdığı belirtiliyor.

Patlamada iki kişi hayatını kaybederken, 9 kişi de yaralandı. Rusya Sağlık Bakanlığı, yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğunu belirtti. Ölenlerden en az birinin polis olduğu açıklandı. Yaralılardan da 6'sının olay anında orada bulunan siviller olduğu bildirildi.

Rusya Ulusal Terörle Mücadele Komitesi'nden (NAC) yapılan açıklamada, FSB uzmanlarının olay yerini incelediği ve patlamanın sebebini araştırdığı bildirildi. Uzmanların aracın sahibine ulaşmaya çalıştıkları açıklandı. Interfax ajansına konuşan görgü tanıkları ise araçta birden fazla patlama meydana geldiğini aktardı.

Olayın ardından Rusya Federal Soruşturma Komitesi tarafından da bir soruşturma başlatıldı.

Rus TASS haber ajansı da patlamanın yaşandığı polis kontrol noktasına bir gece önce de kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırı düzenlediğini ve bir polisi yaraladıklarını bildirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Dağıstan'da polis kontrol noktasında patlama: 2 ölü,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER