Danimarka Başbakanı: Eldeki bütün deliller terör saldırısı diyor


KOPENHAG (CİHAN)- Danimarka'da bugün Charlie Hebdo saldırısı ve ifade özgürlüğünün konuşulacağı bir toplantının gerçekleştirildiği kafeye düzenlenen silahlı saldırının akabinde bir açıklama yapan Danimarka Başbakanı Helle Thorning Schmidt, "Eldeki bütün deliller bir terör saldırısını işaret ediyor." dedi.

Danimarka'da bugün akşam saatlerinde Kopenhag'ın merkezindeki Österbro semtinde bulunan Krudttoenden isimli bir kafeye kimliği belirsiz 2 kişi tarafından otomatik silahlarla ateş açılmıştı. Saldırıda 40 yaşında bir sivil hayatını kaybederken 3 polis yaralanmıştı. Saldırının 'Charlie Hebdo saldırısı ve ifade özgürlüğü' konularının görüşüldüğü bir toplantı esnasında meydana gelmesi akıllara terör saldırısı şüphelerini getirmişti. Söz konusu toplantıya geçmişte İslam Peygamberi Hz. Muhammed'e (sav) yönelik hakaret dozu yüksek çizimleriyle bilinen İsveçli karikatürist Lars Viks'in yanı sıra aralarında Fransa'nın Danimarka Büyükelçisi François Zimeray'in de bulunduğu yaklaşık 50 kadar kişinin katıldığı öğrenildi.

BAŞBAKAN SCHMİDT: DANİMARKA'DA BİZ ŞİDDET'E ASLA BOYUN EĞMEYİZ

Danimarka Başbakanı Helle Thorning Schmidt, saldırının akabinde yaptığı ilk açıklamada, "Danimarka bu gün kötü niyetli bir şiddet saldırısıyla vuruldu. Eldeki bütün deliller Österbro'daki saldırının siyasi bir suikast girişimi ve bir terör saldırısı olduğunu gösteriyor." açıklamasını yaptı. Polisin, ülke genelinde 'tam alarm' pozisyonuna geçtiğini belirten Schmidt, eldeki bütün imkanların saldırı sonrasında kayıplara karışan 2 saldırganı bulmak için seferber edildiğini söyledi.

Schmidt, "Yetkililerin buradaki öncelikli görevi saldırganları yakalamak. Bu saldırı bende derin bir öfkeye neden oldu. Bu saldırganların bulunup adalet karşısına çıkarılması için her şey yapılacak. Herkesi yetkililerle işbirliği içerisinde çalışmaya davet ediyorum. Birliğimizin test edildiği zor günler yaşıyoruz. Ama Danimarka'da biz asla şiddete boyun eğmeyiz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Danimarka Başbakanı: Eldeki bütün deliller terör saldırısı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER