Danıştay yıkın dedi, CHP'li belediye direniyor

CHP’li belediye, iddialara göre Urla villalarının yıkımı ile ilgili tüm yetki ve sorumluluk kendisinde olduğu halde topu Çevre Bakanlığı’na attı.

Danıştay yıkın dedi, CHP'li belediye direniyor

25 Aralık soruşturması dahilinde kamuoyunun bilgi sahibi olduğu AKP’ye yakın işadamı Latif Topbaş ve bazı AKP'lilere ait İzmir’in Urla İlçesi Hacılar Koyu’ndaki 18 kaçak villa hakkında İzmir 2. İdare Mahkemesi’nin yıkım kararının Danıştay’ca onanmasının ardından gözler Urla Belediyesi’ne çevrildi. 

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, yıkım işlemini uygulamayacağını açıklayarak topu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na attı.

Sözcü Gazetesi'nden Gökmen Ulu'nun haberine göre Danıştay’ın kararının belediyeye 31.11.2015’te tebliğ edildiğini bildiren Uyar, “Danıştay’ın yıkım kararının uygulanması hakkında ne yapacaksınız?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“İŞLEM YAPMIYORUZ”

“Bölge daha önce İzmir İl Özel İdare yetkisindeydi. Bütünşehir Yasası ile il özel idare lağvedilince yetki belediyemize geçti. Danıştay’ın onadığı bu dava 2012’de il özel idare zamanında açılmıştı. Fakat dava sürerken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca koruma amaçlı imar planı yürürlüğe konuldu. Bunun iptali için açılan ve devam eden davalar var. Ayrıca bölgeye ilişkin 18. madde uygulaması parselasyon planları ile ilgili yapı sahibi şahısların talebi şu anda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından değerlendirilme aşamasında… 6360 sayılı kanuna göre 12 binaya (villaya) yapı kullanma izin belgesi de verildi. Bu alan ile ilgili tüm iş ve işlemler şu an Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülüyor. Şu an için Urla Belediyesi’nce yürütülen herhangi bir işlem yok.”

“YIKIM GÖREVİ BELEDİYENİN”

İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, yargı kararının bir an önce uygulanması gerektiğini söyledi. Özcan, “Yasaya göre belediye mahkeme kararını gecikmeksizin uygulamaya mecburdur. Bu süre 30 günü geçemez” dedi. Özcan, yıkım işlemi yapılmaz ise belediye başkanının mahkeme kararlarını uygulamamak ve kaçak yapılaşmaya göz yummak ile ilgili ceza kanunları doğrultusunda yargılanabileceğini vurguladı.


<< Önceki Haber Danıştay yıkın dedi, CHP'li belediye direniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER