Dar gelirliler için konut projeleri

Son zamanlarda ev fiyatlarının aniden fırlaması dar gelirlinin ev alma hayalini suya düşürdü. Yüzlerce konut firmasının arasında sadece birkaç tanesi dar gelirliye hitap edecek konut üretiyor.

Dar gelirliler için konut projeleri

Konut fiyatlarının son bir yılda yüzde 20 artması ve kiraların uçması dar gelirlinin belini büktü. Dolar kurunun da fahiş oranda yükselmesiyle dar ve orta gelirlinin ev alması neredeyse hayal oldu. Dar gelirlinin ev alabilmesi için yaptığımız araştırmada, düşük gelirliye fırsat sunan sadece birkaç firmaya ulaşabildik. Özgür Düşünce Gazetesi'nin haberi şöyle;

291 LİRADAN BAŞLIYOR

En az ödeme koşuluyla karşımı- za çıkan firmaların başında 291 liradan başlayan taksitlerle Eminevim'in fırsatları öne çıkıyor. Ayrıca Eminevim'de vatandaşlar ödeme koşullarını kendisi belirliyor.

DUBLEKS EVLER 357 BİN TL

Avrasyaİnt Kurucu Ortağı Ali Sesli dar gelirliye yönelik konut üretilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bizim yaptığımız Dream Life lüks konutların metrekaresi 3 bin liradan başlıyor. Ayrıca peşin alımlarda yüzde 10 indirim uyguluyoruz” dedi. 2+1 Bahçe dubleksleri 357 bin liradan sattıklarını vurgulayan Sesli, daha uyguna sattıkları dairelerin hemen tükendiğini kaydetti. Ali Sesli, Çekmeköy'de inşa ettikleri Dreamlife konutları dışında, 2017 yılında da orta gelirlilere yönelik proje üreteceklerinin sinyalini verdi.

İLK TAKSİTTE HEMEN TESLİM

Evdekifirsat.com'dan ev alanlar bin 490 TL'den başlayan taksitlerin ilkini ödemesiyle hemen tapusunu teslim alıyor. Markalı konut projelerinin buluşma platformu Evdekifirsat.com, kendi evinin hayalini kuran herkesi pe- şinat ödemeden uygun taksitlerle ev sahibi yapıyor.

PEŞİNAT YOK

İstanbul'un en önemli iş ve ticaret merkezlerine yakın olmak isteyenler TEM Vitrin Projesi'nde bin 950 TL'den başlayan taksitlerle ev sahibi oluyor. TEM Vitrin satış ofisine gelenler peşinat ödemeden hemen evini teslim alıyor.

Orta gelirliye tüyolar

Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı Keller Williams Türkiye Ülke Direktörü Emre Erol, orta gelirli vatandaşın konut satın alması için bir takım tüyolar verdi. Artan faiz oranlarından ötürü tüketicilerin kredi kullanmaya korktuğunu anlatan Emre Erol, “Kredi kullanılmaması durumunda geliştirici firmalar ile bire bir iletişim kurularak, belirli dönemlerde düzenlenen kampanyalardan, ödeme kolaylıklarından yararlanmakta fayda var. Günümüzde bir çok geliştirici firma kendi finansman modellerini uyguluyor” dedi.

Ekonomik konut üretilmeli

Geçen sene yapılan bir araştırmada nüfusun yüzde 66'sının konut masraflarını ödemede borçlandığına işaret eden Erol, “Dolayısıyla, inşaat firmaları vatandaşların ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak daha ulaşılabilir, ekonomik, farklı finansman modellerini tüketiciye sağlamalı” diye konuştu.

Bir yılda 500 bine yakın göç

İstanbul'un göç almaya devam ettiğini vurgulayan Emre Erol, Anadolu'dan gelen vatandaşların geniş daireler talep ettiğini şöyle anlattı: “Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2014-2015 döneminde 453 bin 407 kişi İstanbul'a yerleşme kararı aldı. İstanbul'a yeni gelen vatandaşlar, eski alışkanlıklarını sürdürerek, geniş aile olarak yaşamaya devam ediyor. Halihazırda yeni geliştirilen stüdyo daireler ve 1+1 evler geniş ailelerin ihtiyacına yanıt veremiyor.”
<< Önceki Haber Dar gelirliler için konut projeleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER