Dar gelirliler kömür almak için haftalardır gece nöbeti tutuyor

Dar gelirliler kömür almak için haftalardır gece nöbeti tutuyor

Kış mevsiminin kendini hissettirdiği bugünlerde Yozgat'ta dar gelirli aileler yakacağı kömürü temin edememesi sıkıntıya sebep oldu. Yozgat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dar gelirli ailelere dağıtılan kömürlerden alamayan vatandaşlar haftalarca geceden gelerek sabaha kadar sıraya girmek için nöbet tutuyor.

İlde Kent Park Fuar alanında dağıtımı yapılan kömürden alabilmek için şehrin uzak noktalarında oturan dar gelirli vatandaşlar, geceden fuar alanına gelerek sabaha kadar soğukta bekliyor. Yaktıkları ateşin etrafında toplanarak ısınmaya çalışan vatandaşlar önceki yıllarda böyle sorunla karşılaşmadıklarını belirterek yetkililerin bu sorunu biran önce gidermesini istedi.

'HAFTADA 3 KEZ BÖYLE GECEDEN GELDİM VE KÖMÜR ALAMADIM'

Kendisinin geceden geldiğini ve sabaha kadar soğukta kömür alabilmek için beklediğini söyleyen 78 yaşındaki Mustafa İbiş, "Kömür bekliyoruz, 2-3 oldu buraya geldiğimiz. Geldiğimizde kömür bitmiş oluyor. Sabaha kadar bekliyoruz. Ateş yakmasak burada hastalanacağım. Ben 78 yaşındayım benim burada ne işim var. Benim bu saatte yatağımda yatmam lazım. Ayağıma kömürün getirilmesi lazım. Evimizde bir şey yok, hanımım felç, odunum var fakat kömürümüz yok. Odun yanıp çabuk söndüğü için kömür gibi ısıtmıyor. Kömür almak için erken geliyor ve sıraya gidiyoruz. Haftada 3 kez böyle geceden geldim ve kömür alamadım. Önceki yıllarda böyle olmuyordu kömürümüzü ayağımıza kadar getiriyorlardı. Bu yıl ise kömür almak için sıkıntı çekiyoruz." dedi.

'GİTTİĞİMDE SIRA KALMAMIŞ BİTMİŞ OLUYOR. 15 GÜNDÜR BURAYA GELİP GİDİYORUZ'

Hüseyin Uçar da aynı ifadeleri kullanarak şunları kaydetti: "Gece saat 23:00'de geldik sabaha kadar burada bekliyoruz. Yetkililerle de görüştük parti başkanına da gittim, vakıf müdürünü arattırdım. 'Elimizde imkan yok geldiği gibi dağıtıyoruz. Yapacak bir şey yok, gidip gelerek almaya çalışacaksın' dediler. Ben de gittiğimde sıra kalmamış bitmiş oluyor. O yüzde 15 gündür buraya gelip gidiyoruz. Yetkililerin biran önce derdimize çare bulmasını istiyoruz."

Diğer vatandaşlar da benzer ifadeler kullanarak, yetkililerden kışın yakacakları kömürleri biran önce temin edilerek kendilerine verilmesini istedi.

Öte yandan Yozgat'ta dar gelirli vatandaşlara 6 bin 500 ton kömür dağıtılacağı belirtilirken bu dağıtımların yüzde 60-70 civarında olduğu kişi başına 1 buçuk ton dağıtıldığı ifade edildi. Köylerde ise dağıtımların tamamlandığı belirtildi. CİHAN
<< Önceki Haber Dar gelirliler kömür almak için haftalardır gece nöbeti... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER