Darıca'da AK Parti ile HDP'liler arasında 'oy kullandırma' kavgası: 4 yaralı

Darıca'da AK Parti ile HDP'liler arasında 'oy kullandırma' kavgası: 4 yaralı

Kocaeli'ne bağlı Darıca ilçesi Servet Yalçın Ortaokulu'nda yaşlı ve okuma, yazma bilmeyen bir kadının torunu veya geliniyle birlikte oy kullanmak istemesi üzerine tartışma yaşandı. Yaşlı kadının talebine olumsuz cevap veren AK Partili sandık görevlileri ile HDP'li görevliler arasında çıkan sözlü tartışma, arbadeye dönüştü. Polisler kavgaya biber gazıyla müdahale ederken, 1'i HDP'li, 3'ü AK Partili toplam 4 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, olay Kocaeli'ne bağlı Darıca ilçesi Servet Yalçın Ortaokulu'nda yaşandı. Oy kullanmaya gelen yaşlı bir kadın okuma, yazma bilmediği için oyunu torunu veya geliniyle birlikte oy kullanmak istedi. Söz konusu talebe olumsuz cevap veren AK Partililer ile HDP'liler arasında önce ağız münakaşası yaşandı. AKP'liler ile HDP'liler arasındaki tartışma bir anda kavgaya dönüştü. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

AK Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık ve HDP Darıca İlçe Eş Başkanı Hikmet Koçak kavga üzerine okula gitti. Darıca İlçe Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan da takviye ekiplerle okula giderken, okuldaki polisler kavgaya biber gazıyla müdahale etti.

Çıkan arbedede 1'i HDP'li, 3'ü AK Partili toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar için okula ambulans sevk edildi. Okula giden sağlık ekibi yaralılara ilk müdahalesini yaptı. CİHAN
<< Önceki Haber Darıca'da AK Parti ile HDP'liler arasında 'oy kullandırma'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER