Darülaceze sakinlerinin nostaljik İstanbul turu


Darülaceze sakinleri, İETT'nin 'Tosun' marka nostaljik otobüsleriyle İstanbul turu yaptı. Nostaljik şarkılar eşliğinde yolculuk yapan Darülaceze sakinleri, İstanbul'un tarihi ve simge mekanlarını gezerek geçmişe kısa bir yolculuk yaptı.

Darülaceze Başkanlığı tarafından düzenlenen ve İETT Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen geziye, aralarında engellilerin de bulunduğu çok sayıda Darülaceze sakini katıldı. Okmeydanı Darülaceze Başkanlığı önünde İETT tarafından biri engelli otobüsü olmak üzere İETT'nin en eski 'Tosun' marka üç nostaljik otobüs hazır bekletildi. Darülaceze sakinleri, nostaljik otobüslere binerek İstanbul turu yaptı. Tur sırasında sevinçleri gözlerinden okunan yaşlı sakinler, 70'li yılların şarkıları eşliğinde yolculuklarını sürdürdü. Adeta geçmişe yolculuk yapan yaşlılar sevinçlerini, trafikte ilerleyen diğer sürücülere el sallayarak gösterdi.

Darülaceze'de kalanları bütün nimetlerden faydalandırmak için ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini söyleyen Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci, "Darülaceze'de kalan insanları burada bir tutuk evinde tutar gibi değil, onların da bütün nimetlerden istifade etmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Zaman zaman havalar iyi olduğunda piknik yaptırıyoruz, boğaz turu yaptırıyoruz. Bugün de sağolsun arkadaşlarımızın müracaatı üzerine İETT bize üç tane nostaljik otobüsünü bizzat aldı getirdi ve buradan üç otobüsün aldığı kadar gezmeye fiziki yapı olarak müsait olan sakinlerimizi otobüslere alarak İstanbul'un en güzel yerlerini tarihi yarım ada dahil olmak üzere gezdirecekler. İnşallah sakinlerimiz günlerce burada anlatabilecekleri güzel bir hava yaşayacaklarını umuyoruz." dedi.

Darülaceze'de yaşayan yaşlı insanlara nostalji havasında bir gezi yaptırmak için nostaljik otobüsleri hazırladıklarını belirten İETT Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Hasan İçen, "Faaliyetlerimizden biri de bugün inşallah Darülaceze sakinlerine İstanbul'u gezdireceğiz. Özellikle İstanbul'un tarihi yarımadasını gezecekler. Biliyorsunuz bizim en eski otobüsümüz tosun. Tosun marka araçlarla gezilerini sağlayacağız. Bildiğiniz gibi Darülaceze'de genelde yaşlı insanlar kalmakta. Onlara da tarihi bir nostalji yaşatmak adına böyle bir organizasyon düzenledik." şeklinde konuştu.

'BENİ 40-50 SENE EVVELİNE GÖTÜRDÜ'

Aykut Sönmez isimli Darülaceze sakini de, "Beni kırk elli sene evveline götürdü. Ben bunları yaşadım, bu otobüslere bindim. Böyle buradan bileti alırdık önden inerdik. Bunları yaşadık, o boynuzlu otobüsler vardı. Onlar ara sıra çıkardı şoför iner takardı. Çok güzel oldu bizi o senelere götürdü. Çok hoşuma gitti." ifadelerini kullandı.

Cenay Öztunç isimli Darülaceze sakini ise, "Çocukluğum bu arabalarla geçti benim. Fatih'liyim ben bu arabalar seksenli yılların boynuzlu. Edirnekapı - Eminönü çalışırlardı. Hatta arabada boynuzu çektiğimiz zaman araba dururdu. Şoför bizi kovalardı. 45 yıl önceye gittim şuanda Allah razı olsun yetkililerden." şeklinde duygularını dile getirdi.

Diğer sakinler ise yetkililere teşekkür ederek çok mutlu olduklarını ifade etti.


CİHAN
<< Önceki Haber Darülaceze sakinlerinin nostaljik İstanbul turu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER