Davutoğlu, 24 Eylül -1 Ekim 2015 tarihlerinde New York'u ziyaret edecek


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Birleşmiş Milletler 70. Genel Kurulu'nun toplantılarına katılmak üzere 24 Eylül – 1 Ekim 2015 tarihlerinde New York'u ziyaret edecek.

Başbakanlık bilgisine göre; Başbakan Davutoğlu, New York programı çerçevesinde, BM Genel Kurulu ile 2015 sonrası sürdürülebilir kalkınma hedefleri (2030 Gündemi) belgesinin kabul edileceği Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne hitap edecek. Anılan zirve kapsamında bir oturuma eşbaşkanlık edecek olan Davutoğlu, ABD Başkanı Barrack Obama'nın ev sahipliğindeki BM Barış Operasyonları Zirvesi ile Terörizmle Mücadele Zirvesi'ne iştirak ederek birer konuşma yapacak.

Davutoğlu, Göç ve Kalkınma Küresel Forumu Dönem Başkanı sıfatıyla, göç ve sürdürülebilir kalkınma konulu üst düzeyli bir toplantının açılış oturumunda konuşacak. Davutoğlu, Türkiye'nin 2016 yılında ev sahipliği yapacağı ve ilk kez düzenlenecek BM Dünya İnsani Zirvesi'ne giden sürecin ve zirve hazırlıklarının ele alınacağı bir etkinliğe BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile birlikte katılacak. Filistin bayrağının BM merkezine çekilme törenine iştirak edecek olan Davutoğlu ayrıca, diğer liderlerle ikili temaslarda bulunacak.

ABD'DE YAŞAYAN TÜRK TOPLUMU TEMSİLCİLERİ İLE GÖRÜŞECEK

Başbakan Davutoğlu, başta DEİK tarafından düzenlenecek 7. Türkiye Yatırım Konferansı olmak üzere, ABD'de konuşlu önde gelen küresel yatırım ve ticaret çevreleriyle çeşitli etkinlikler çerçevesinde bir araya gelecek, ABD'de yaşayan Türk toplumu temsilcilerini kabul edecek. CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu, 24 Eylül -1 Ekim 2015 tarihlerinde New York'u... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER