Davutoğlu: Bahçeli'ye bu sefer gerçek dersi MHP'li kardeşlerim verecek


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye bu sefer dersi Milliyetçi Hareket Partililerin vereceğini ileri sürdü.

Partisinin Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingte konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Suriye'de savaş sürerken, savaşın eşiğinde sınırlarımızda bu olaylar yaşanırken, terörle mücadele edilirken bu meselede bizi yalnız bırakanlara bir ders verecek misiniz? Sayın Bahçeli zaten 2002'de de bırakıp gitmişti. Şimdi ise gelmeye bile cesaret edemedi. Ama Sayın Bahçeli'ye gerçek dersi Milliyetçi Hareket Partili kardeşlerim verecek bu sefer. Memleket meselesi masa başında değil, dağlarda, yaylalarda, ovalarda, denizlerde çözülür, Anadolu'da Trakya'da çözülür. Manisa'da, Diyarbakır'da, Hakkari'de, Edirne'de çözülür." dedi.

"AKP, ÇIKAR GRUBUNUN PARTİSİ OLMAMIŞTIR"

AK Parti'nin yenilenmenin ve yeniliğin adı olduğunu savunan Davutoğlu, "AK Parti yasakçı, tek tipçi bir anlayıştan demokratik, özgürlükçü ve çoğulcu bir anlayışa geçişin adıdır. AK Parti bazı kesimleri sahiplenip bazı kesimleri dışlayan parti değildir. AK Parti bir çıkar grubunun partisi olmamıştır. Şu veya bu sermaye grubunun partisi olmamıştır. AK Parti bir bölgenin partisi olmamıştır. AK Parti 81 vilayetin, 78 milyon vatandaşımızın sadece ve sadece Türkiye'nin partisi olmuştur. Memleketin partisi olmuştur. Memleket meselesinin partisi olmuştur. AK Parti asla statükonun bir parçası olmamıştır, olmayacaktır." diye konuştu.

Davutoğlu, konuşmasında Soma ilçesinde 301 işçinin hayatını kaybettiği maden ocağı faciasına da değindi. Davutoğlu şunları söyledi: "Soma'da 13 Mayıs 2014'de yaşadığımız facianın ardından bir yılı aşkın süre geçti. Olayın yaşandığı ilk andan itibaren buradaydık. Allah orada hayatını kaybeden kardeşlerimize rahmet eylesin. Ailelerine sabır versin. O günden bugüne ailelerimizin yaralarını sarmak, acılarını paylaşmak için birçok adım attık. İşçilerimizin maaşlarının ödenmesinde hiçbir aksama yaşatmadık. Hayatını kaybeden işçilerimizin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'na olan bütün borçlarını sildik. Vefat eden kardeşlerimizin eş, çocuk ya da kardeşlerinden birisini devlet çatısı altına almaya devam ediyoruz. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) eliyle konutlar yapıyoruz. 301 konutun yapımına başladık. En kısa sürede ailelerimiz evlerine kavuşacak. Ne gerekiyorsa yapacağız ama Soma'da hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarını hiç sahipsiz bırakmayacağız. Hiçbir zaman kendinizi sahipsiz hissetmeyin. Önce Allah, sonra biz ebediyen son nefesimize kadar yanınızdayız." CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: Bahçeli'ye bu sefer gerçek dersi MHP'li kardeşlerim... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER