Davutoğlu: Başkente has güvenlik anlayışıyla meseleyi ele alacağız


Başbakan Ahmet Davutoğlu, güvenlik toplantısı sonrası yaptığı açıklamada "Yapmamız gereken, başkent için özel güvenlik mekanizması ve Ankara'nın hususiyetini gösteren bir eylem planı hazırlanacak." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Ankara Valiliği'nde düzenlenen güvenlik toplantısı sona erdi. Beş saat süren toplantının ardından Başbakan Davutoğlu, toplantıyla ilgili bilgi verdi. Davutoğlu, "Türkiye geneliyle ilgili yaptığımız güvenlik değerlendirmelerini şimdi her ilimizde ele alarak, her ilimizin hassasiyet kesbeden güvenlik ihtiyaçlarını karşılamaya dönük çalışmalar yürütüyoruz" dedi.

Toplantıda kapsamlı bir değerlendirme yaptıklarını anlatan Davutoğlu, "Ankara'mızın bu konuda diğer illerimizden farklılaşan bazı özel hususiyetleri var. Her şeyden önce başkent olması hasebiyle birçok terör örgütünün, halkı paniğe sevk etmek isteyen birçok mihrakın doğrudan hedefi olma riski söz konusu. İkincisi, devlet kurumlarımızın ve bu devlet kurumlarımız etrafında da bütün önemli karar alıcı mekanizmaların bulunduğu bir başşehir olması hasebiyle de önemli bir risk oluşturuyor. Üçüncüsü, parlamento ve siyasi partilerin, Türkiye'nin siyasi hayatında önemli rol oynayan aktörlerin sürekli olarak Başkent'te bulunması ve bunların sürekli bir siyasi hareketlilik içinde olması, her siyasi görüşten yaklaşımın burada kendini temsil ediyor olması da teröristler bağlamında burayı özel bir faaliyet alanı haline getiriyor. Dördüncüsü de dış temsilciliklerin, büyükelçiliklerin olması" değerlendirmesinde bulundu. Ankara'nın vilayet olarak gerek jandarma bölgesi gerek polis bölgesi itibariyle taşıdığı özellikleri tek tek masaya yatırdıklarını aktaran Davutoğlu, "Ele aldığımız en temel husus, Ankara'ya has Başkent güvenlik anlayışı ve konsepti bağlamında en kısa zamanda şekillendireceğiz. Başkente has ve başkentin özelliklerini gözeten yeni bir güvenlik anlayışıyla meseleyi ele alacağız." dedi.

Ankara'nın merkezi olması nedeniyle bütün arterlerin transit geçişler üzerindeki güvenlik tedbirlerinin de göz önüne alınacağını anlatan Davutoğlu, her bir geçişi insan hareketlerini kontrol edebilecek daha etkin alan kontrolüne dayalı bir yaklaşımı burada egemen kılacaklarını kaydetti. İhtiyaç olduğunda güvenlik tedbirlerinin alınacağını, teçhizat takviyesi ve personel takviyesi yapılacağını anlattı.

Davutoğlu, "Yapmamız gereken, başkent için özel güvenlik mekanizması ve Ankara'nın hususiyetini gösteren bir eylem planı hazırlanacak. Bunda hem yaşadığımız münferit terör eylemleri, hem de kitlesel eylemler üzerinden bazı provokasyonların olması ihtimaline karşı alınacak tedbirler güvenlik birimlerimizin bütün çabalarıyla bir eylem planına dönüştürülecek." şeklinde konuştu.

"İLK BİLGİLERLE ŞU ANKİ BİLGİLER ARASINDA ÇELİŞKİ YOK"

Ankara'da üç gün önce gerçekleşen patlama sonrası gözaltına alınanların sayısının 22'ye çıktığı bilgisini veren Davutoğlu, ilk ulaşılan bilgilerle şu anki bilgiler arasında bir çelişki olmadığını ve PKK- YPG bağlantısının açık bir şekilde ortaya çıkarıldığını söyledi. Davutoğlu, "Kimse bu olayı saptırmaya kalkışmamalıdır. İrtibatlar nettir. Kişiler çok açıktır. Bu kişilerin Türkiye'deki ve Suriye içindeki bağlantıları açıkça ortaya konmuştur. Karşımızda PKK-YPG işbirliğiyle gerçekleştirilen bir terör eylemi vardır." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: Başkente has güvenlik anlayışıyla meseleyi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER