Davutoğlu: Bir isme yaklaşıldı, bir örgüte işaret ediyor


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin bütün bu ateş çemberi içinde istikrarını koruyan, yükselen bir ülke imajını sürdürdüğünü söyledi. Davutoğlu, "Türkiye'nin yükselen itibarı bazıları için tehdit unsuru olarak görülmüş olabilir. Bu saldırı Türkiye'yi Suriye yapmaz." dedi.
Eylemin canlı bomba olduğunun kesinleştiğine işaret eden Davutoğlu, bir isme yaklaşıldığını ve o ismin de bir örgüte işaret ettiğini vurguladı.

Bu sabah katıldığı NTV canlı yayınında konuşan Başbakan Davutoğlu, Ankara Tren Garı'ndaki bombalı saldırının lokal bir olay olmadığını işaret ederek şunları söyledi: "Türkiye'nin yükselen itibarı bazıları için tehdit unsuru olarak görülmüş olabilir. Türkiye'de seçime gölge düşürme çabasının da bir sonucu. Değerlendirmelerimiz devam ediyor. Benzer olaylarda alınacak ek tedbirler ne olur onları konuşacağız. 11 Eylül'de ABD'de kimse böyle bir yöntem deneneceğini düşünmemişti. Bütün gelişmiş toplumlarda terör tehditleri var ve herkes teyakkuz halinde. Bu saldırı gelişmiş demokratik bir ülkeye yapılmış bir saldırıdır."

Sözlerine "Bu saldırı Türkiye'yi Suriye yapmaz." diye devam eden Davutoğlu, Arap baharından çok önce canlı bombalarla tanıştıklarını, bazen rutin dışına çıkan eylemler olabildiğini kaydetti.

Davutoğlu, bazı genel istihbaratlar olduğuna da işaret ederek, "DEAŞ'ın 'ölümsüzler' adını verdikleri timleri hazırladıklarına yönelik. PKK'nın bazı hazırlıkları yaptığına yönelik. Türkiye seçim kampanyası yürütüyor. Hepimiz onlarca yerde miting yapıyoruz. Şu anda Türkiye'de kitlelerin yoğun olarak bir araya geldiği onlarca yüzlerce faaliyet var. Türkiye'nin riske açık faaliyet alanı var şu anda. Zaaf ve ihmal nerede varsa gerekli değerlendirmeler yapılır, adımlar atılır." diye konuştu.

"CANLI BOMBANIN GECE YAKALANARAK DURDURULDUĞUNU KİMSE BİLMİYOR"

DEAŞ, DHKP-C ve PKK'nın 20-23 Temmuz arasında Türkiye'yi aynı anda hedef alması sebebiyle bu 3 örgütü engellemek amacıyla talimat verdiklerini aktaran Davutoğlu, o gece 768 kişi gözaltına alındığını ifade ederek, "Bir uyuyan hücre varsa şöyle davranamayız: Bunların hepsini toplayın bir yere atın ve kimse götürmesin. Hukuka uygun davranmak durumunda olmamız herkes için geçerli. Bu uyuyan hücreler kendilerini saklayabiliyor. IŞİD elemanıysa sakalını kesiyor, hayat tarzını değiştiriyor. Bu 3 örgütü de takip ediyoruz. Hepimiz onun acısıyla dünkü saldırıyı biliyoruz. Ama 2-3 gün önce İstanbul'da canlı bombanın yakalandığını kimse bilmiyor. Birkaç gün önce bürokrasiye saldırı anlamında canlı bombanın gece yakalanarak durdurulduğunu kimse bilmiyor." izahında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: Bir isme yaklaşıldı, bir örgüte işaret ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER