Davutoğlu: Bugün Suriye'ye girenler zelil bir şekilde Suriye'yi terk edecekler


Başbakan Ahmet Davutoğlu, soğuk savaş günlerinde bir süper güç olarak Afganistan'a giren Sovyet güçlerinin zelil bir şekilde Afganistan'ı terk etmiş olduklarını kimsenin unutmaması gerektiğini belirterek, "Bugün Suriye'ye girenler de zelil bir şekilde Suriye'yi terk edeceklerdir. Bugün Halep'e bomba atanlar da tarih önünde hesap verecek ve mutlaka Suriye halkı nezdinde mahkum olacaklardır." dedi.

TBMM Grubu'nda konuşan Davutoğlu, bu yoğunlukla devam etmesi halinde 70 bin Suriye göçmeninin Türkiye sınırlarına yönelme ihtimale olduğunu vurgulayarak, "Canını kurtarmaya çalışan hiçbir kardeşimize kapımızı kapatmadık, kapatmayacağız." ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, uluslar arası toplum başta ABD ve Rus yönetiminin samimi davranması ve gerçeklerle yüzleşmesi gerektiğine dikkat çekerek, şöyle devam etti: "Suriye'de adil ve kalıcı bir barışın çözümün gerçekleşmesi için artık çok fazla vaktimiz yok. Çözüm için bölgede bulunduğunu söyleyenler maalesef bugün kadar çözümü sağlamak yerine meselenin daha da düğümlenmesini sebep oldular. Rusya terörle hiç ilgisi olmayan sivil hedefleri acımasızca bombalamaya devam ediyor. Tek tek elimizde Rusya'nın attığı her bombanın nereye düştüğünün bilgisi var. 6 bini aşkın sortinin yüzde 90'ı sivillere ve ılımlı muhalefete atıldı sadece yüzde 10'u DEAŞ'a. Her bir bombanın düştüğü yerin bilgisi elimizde ve bunu ABD, BM biliyor bütün uluslararası toplum da biliyor. Artık bu gidişe bir 'dur' demenin vakti gelmiştir. İnsanlığın vicdanının harekete geçmesini bekliyoruz, ama maalesef harekete geçemiyor. Uluslarası toplumun kalbi durmuş, yüreği donmuş, vicdanı kurumuş. Tarih bugün bu zulme sesini çıkarmayanları, çıkaramayanları zulmün ortağı olmaları anlamında da kara leke ile kaydına geçirecektir. Suriye'ye o canım Halep'i, Bayırbucak'ı kan gölüne çeviren zalimler hiç merak etmeyin, bu yaptıklarının hesabını bir gün mutlaka vereceklerdir.
O soğuk savaş günlerinde muazzam bir süper güç olarak Afganistan'a giren Sovyet güçlerinin nasıl zelil bir şekilde Afganistan'ı terk etmiş olduklarını kimse unutmasın. Bugün Suriye'ye girenler de zelil bir şekilde Suriye'yi terk edeceklerdir. Bugün Halep'e bomba atanlar da tarih önünde hesap verecek ve mutlaka Suriye halkı nezdinde mahkum olacaklardır." CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: Bugün Suriye'ye girenler zelil bir şekilde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER