Davutoğlu: Çözüm süreci ile hedeflediğimiz, 30 yıllık bir kavgayı bitirmekti


Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Temelde çözüm süreci ile hedeflediğimiz, 30 yıllık süren bir kavgayı bitirmekti." dedi. Davutoğlu, "Bütün bu süreçlerde tek hedefimiz herkesin anadilinde, lehçesinde özgürce, istediği şekilde düşüncelerini ifade edebilmesi, kimsenin ait olduğu mezhep ya da etnik köken dolayısıyla ayrımcılığa tabi tutulmamasıydı. Bunun için de son derece kapsamlı reformlar yaptık, yapmaya devam edeceğiz." diye ekledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'na bayram ziyaretinde bulundu. Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada; terör, şiddet nerede ve ne şekilde olursa olsun bütün bir millet için acılar, hüzünler dolu günler getirdiğine işaret etti. Davutoğlu, şöyle dedi: "Bu teröre karşı verdiğimiz mücadelede Diyarbakırlı kardeşlerimizin, masum sivil şehitlerimizin yakınlarının yanımızda olduğunu görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Çünkü bu mücadele, hep beraber verirsek anlam taşır. Masumları katledenler, ülkenin meselelerini konuşma imkanı varken, bu meseleleri konuşmak yerine, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve Türkiye'nin her yerinde bu meseleleri rahatça ifade etme imkanı varken, bunları ifade etmek yerine, alçakça terör saldırılarıyla, kalleşçe kurdukları tuzaklarla günümüzü, bayramımızı karartmak isteyenlere karşı, bugün bütün bir millet, 78 milyon omuz omuzayız.

Kim bu ülkede, Diyarbakırlı'yı Konyalı'dan ayırmak isterse, kim ne gerekçeyle olursa olsun sizin etnik kökeniniz, sizin mezhebiniz şu, diğerinin bu diye ayrımcılık yapmak isterse karşısında bizi bulur. Bir an bile zihnimizden Diyarbakırlı ailelerin, annelerin acılarını, şehit annelerinin acılarını ayırırsak, bir an bile zihnimizde böyle bir ayrımla yaklaşırsak bu makamlar, bu mevkiler bize haram olur. Biz bütün bir milletin birliği, beraberliği için hiçbir aileye bir daha evlat acısı, baba acısı, kardeş acısı düşmesin diye çalışmaya devam edeceğiz. Temelde çözüm süreci ile hedeflediğimiz, 30 yıllık süren bir kavgayı bitirmekti. Bütün bu süreçlerde tek hedefimiz herkesin anadilinde, lehçesinde özgürce, istediği şekilde düşüncelerini ifade edebilmesi; kimsenin ait olduğu mezhep ya da etnik köken dolayısıyla ayrımcılığa tabi tutulmamasıydı. Bunun için de son derece kapsamlı reformlar yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Ama Kürt kardeşlerimizin, vatandaşlarımızın meselelerini istismarı üzerinden, terör ile en başta Kürt vatandaşmlarımıza baskı ve zulüm oluşturan, Diyarbakırlıları katleden terör örgütüne karşı da her türlü tedbiri aldık, almaya devam edeceğiz. Huzur; Diyarbakır'ın her sokağına hakim olmadıkça, huzur doğunun, güneydoğunun her mezrasına gelmedikçe, huzur Türkiye'nin her köşesine egemen olmadıkça da mücadelemiz durmayacaktır."

Parti liderleri olarak teröre ve şiddete karşı ortak bir deklerasyonda buluşma çağrısında bulunan Davutoğlu, "İki gün önce, pazartesi günü bu çağrıda bulunmuştum. Yine Sayın Kılıçdaroğlu olumlu cevap verdi, MHP ve HDP'den herhangi bir cevap alamadık. Eğer olumu bir cevap alırsak, biliniz ki ortak bir çağrıda buluşmak noktasında hiç tereddüt etmeyeceğiz, teröre ve şiddete karşı hep beraber tavır alma imkanına sahip olacağız. Ama eğer bu çağrımıza bir cevap verilmezse o zaman sorumlu HDP ve MHP yetkililerinin üzerinde olur." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: Çözüm süreci ile hedeflediğimiz, 30 yıllık... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER