Davutoğlu, Erzurum'da konuştu


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Erzurum'da partisinin İstasyon Meydanı'nda düzenlediği mitingde vatandaşlara hitap etti.

Başbakan Davutoğlu, 1 Kasım'da yapılacak seçim mitinglerinin ikincisini Samsun'dan sonra Erzurum'da gerçekleştirdi. Eşi Sare Davutoğlu ile Erzurum'a gelen Başbakan, esnaf ziyaretinin ardından miting alanına geçti.

Alvarlı Efe Hazretleri'nin 'Erzurum kilidi mülki İslam'ın' dizeleriyle konuşmasına başlayan Başbakan, Erzurum'u Anadolu'nun kalesine benzetti. Davutoğlu, şunları söyledi: "Anadolu'muzun, tarihimizin, ecdadımızın, kültürümüzün kale şehri Erzurum, güzel insanı, dadaşları, hepinizi muhabbetle sevgiyle selamlıyorum. Erzurum Anadolu'nun kalesi. Erzurum siz her şeyin kilidisiniz. Üzerimize kara bulutlar çökertmek isteyenlere ders vermeye hazır mısınız Erzurum? Erzurum duruşuyla istikbalimizin şehridir. Erzurum'a muhabbetimiz sonsuzdur. Yönetilemeyen Türkiye'yi unutmadık. AKP ikna odalarına zulüm kapıların kilit vurdu. Bir daha o karanlık günler geri gelmeyecek. Eski Türkiye'nin geri dönmesine izin vermeyeceğiz. 13 yılın kazanımlarının heba olmasına izin vermeyeceğiz. 1 Kasım'da tek başına iktidar iş başına diyor muyuz? 7 Haziran'da o akşam millet ne dediyse başımız üzerine dedik. Ülkeyi hükümetsiz bırakmamak adına iyi niyetli ve samimiyetle çalıştık. Gayretlerimize rağmen birisi CHP'nin takip ettiği blok siyaseti; biri MHP'nin izlediği Bahçeli'nin izledi hayır siyaseti; biri de HDP'nin izlediği terör siyaseti. Milletin bütünlüğüne kasteden herkes kahrolur merak etmeyin. 7 Haziran'dan sonra CHP önce blok siyasi dedi. Bir tarafta yüzde 60 oy var dedi. Birbirlerine başbakanlık teklif ettiler. Başkanlığı millet verir. Kimse kimseye ikram edemez. Sayın Kılıçdaroğlu MHP'ye diyor. 7 Haziran'dan sonra milletin kaderine kim sahip çıktı. Sayın Bahçeli her görüşmemizde bize hayır dedi. Cumhurbaşkanı görevi bana verdiğinde MHP ve CHP görevden kaçtı. Ülke yönetimine katılmayı reddettiler. Yeni seçim süreci başladı. Terör örgütleri meydana çıktı. Puslu havayı sevenler gibi. Ama biz Erzurum Kongresi'nden ilham aldık, terörle mücadeleyi kararlı şekilde sürdürüyoruz. Hadlerini bildirdik ve bundan sonra da ülkeye kasteden kim olursa olsun gereken her türlü tedbiri alacağız. Millet minderden kaçanları gördü. Karne notlarını siz dolduracaksınız. Milletin terazisi basireti şaşmaz. 1 Kasım'da sizden iyi karar, not bekliyorum. 1 Kasım'da tek başına iktidar istiyoruz, Erzurum'dan verecek misiniz? 1 Kasım 2015 bunun için tarihi imkan. 7 Haziran seçimlerinde kaosun hayalini kurmaya çalıştılar. Meclis'in içi dışı fark etmedi. Bir kısım odaklar harekete geçti. Kanlı iştahları kabaranlar terör kartını ortaya sürdüler. Barışı istemeyenler, siyasetin çözüm arayışına zulümle, düşmanlıkla son vermeye çalıştılar, hala da bu menfur emellerinden vazgeçmeyenler var. Bizim iyi niyetimizi, sabrımızı suistimal edenler hak ettikleri cevabı aldılar. Alacaklar inşallah. Birliğimize, kardeşliğimize yönelik her türlü tehdide karşı birlikteyiz. Bir daha 6- 7 Ekim olaylarının yaşanmasına izin vermeyeceğiz. Hayalini kuranlara izin vermeyeceğiz. Büyük medeniyet yürüyüşüne devam edeceğiz. Kaos ihtimalini bertaraf etmek için 1 Kasım'da bize güçlü destek verin, Türkiye'nin etrafı ateş çemberi iken gelin yeni bir destan yazalım. Gelin kardeşliğimizin destanını birlikte yazalım."

Seçim beyannamesindeki taahhütlerini anlatan Davutoğlu, şöyle devam etti: "Kadınların iş gücüne katımlarını destekliyoruz. Doğum ücretlerini artırdık. Çalışan annelerin doğum izin ve ücretlerini artıracağız. Kadın girişimcilere 100 bin TL faizsiz kredi vereceğiz. Kadına şiddete karşı sesinizi çıkartın. İşçi kardeşlerimize bin TL olan asgari ücreti bin 300 TL'ye çıkartıyoruz. Çiftçilere müjde vereyim. Yem ve gübrede vergi kaldırıyoruz. Esnafa 30 bin TL'ye kadar faizsiz kredi vereceğiz. Gençler en büyük kazancımız sizsiniz. Kendi işini kuracak gence proje karşılığında 50 bin TL hibe vereceğiz. 100 bin TL'de faizsiz kredi vereceğiz. Miras gibi size faizsiz, helal para veriyoruz. 3 yılda hiç vergi almayacağız. Bundan daha cömert bir devlet olur mu?"

Öte yandan Başbakan'ın şehre geliş güzergahında görevli bir polis, trafik kazası sonucu hafif şekilde yaralandı. Yaralı polis, ambulansla hastaneye sevk edildi. Miting nedeniyle çevre illerden çok sayıda polis, Erzurum'a takviye güç olarak gönderildi. CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu, Erzurum'da konuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER