Davutoğlu: Etik kurulu ve 2 yardımcılık kuruluyor, 3 dönem kuralı değişiyor


Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin bugün gerçekleştirilen 5. Olağan Büyük Kongresi'nde partide yapılacak bazı değişiklikleri anlattı.

Parti bünyesinde Siyasi Erdem ve Etik Kurulu kurulacağını kaydeden Davutoğlu, aynı zamanda iki genel başkan yardımcılığı da getirdiklerini aktardı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, iki genel yardımcılığının İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Şehir Çevre ve Kültür İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı olduğunu açıkladı.

Davutoğlu ayrıca parti tüzüğüyle birlikte 25. dönemin kısa olması sebebiyle 3 dönem kuralına bazı istisnalar getirdiklerini bildirdi, ancak detay vermedi. Başbakan, "AK Parti ile yola çıkanların niyeti, hedefi; mevki ve makam değil sadece ve sadece milletin değerleri, milletin hedefleridir. Kim mevki ve makam için yola çıkarsa bizim aramızda barınamaz. Kim kısa dönemli hesaplar içinde olursa bizim aramızda barınamaz. Kim ortak vicdanımızı ortak aklımızı ortak zihniyetimizi yok sayarsa bu hareket içinde barınamaz." diye konuştu.

Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 5. Olağan Kongresi'nde konuşan Davutoğlu, parti yönetimine ilişkin yapılacak değişiklikleri anlattı. Konuşmasının sonlarında bu değişiklikleri bildiren Davutoğlu, "Beşinci Olağan Kongremiz kurucu değerlerimizin üzerinde büyük bir geleceğe yürümenin en önemli dönüm noktalarından birini işaret ediyor. Bu değerleri korumak üzere gelecek nesillere aktarmak üzere ve tazelenmenin de bir işareti olarak tüzüğümüzde bugün bazı değişiklikler yapacağız. Her şeyden önce kurucu değerlerimizin bütün parti delegelerine, teşkilatlara, belediyelere ve bütün parti kadrolarına yayılabilmesi için yeni bir kurul oluşturuyoruz. Siyasi Erdem ve Etik Kurulu. AK Parti bir siyasi erdemliler hareketi olarak başladı. Siyasi gücü alırken erdemle birleştirdik. Hikmetle irfanla birleştirdik. Şimdi de bu birleşmeyi hikmetle irfanla gücün birleşmesini kalıcı kılmak ve partimizin kadroları içinde gelen tecrübe birikimini yeni siyaset nesillerine aktarmak için siyasi erdem ve etik kurulu oluşturuyoruz. İnşallah bugün tüzükle bunu harekete geçireceğiz." dedi.

3 DÖNEM KURALI DEĞİŞİYOR

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 3 dönem kuralındaki değişikliği ise "Yine tüzüğümüzle birlikte 25. dönemin kısa olması sebebiyle 3 dönem kuralına bazı istisnalar getiriyoruz." diye duyurdu, ancak fazla bilgi vermedi.

Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bütün bu kurallarda esas olan AK Partinin ruhudur. AK Partinin ruhu adalet ruhudur, vicdandır, merhamettir, ortak akıldır, ortak vicdandır, ortak zihniyettir. 2001'den bu yana her aşamada AK Partinin içine nifak sokacaklarını düşünenler çıktı, her aşamada AK Partiyi bir şekilde sarsıntıya sokabileceğini düşünen dışarıdan odaklar, çevreler çıktı. Şimdi bugün coşkuyla gerçekleştirdiğimiz bu kongremiz de gösteriyor ki AK Parti ile yola çıkanların niyeti, hedefi; mevki ve makam değil sadece ve sadece milletin değerleri, milletin hedefleridir. Kim mevki ve makam için yola çıkarsa bizim aramızda barınamaz. Kim kısa dönemli hesaplar içinde olursa bizim aramızda barınamaz. Kim ortak vicdanımızı ortak aklımızı ortak zihniyetimizi yok sayarsa bu hareket içinde barınamaz. Çünkü bu hareket 14 Ağustos 2001'den bu yana nice sınamalardan geçtiğinde hep aynı sözde aynı idealle yürüdü. Büyük Türkiye ideali. Bu idealin bugünkü aşamada geldiği yeni sınav, 1 Kasım seçimleridir. AK Parti ruhunun 1 Kasım seçimlerine de en güçlü şekilde damgayı vuracağına kesin şekilde inanıyoruz. Şehitlerimiz toprağa düştüğü bugünlerde bu şehitlerimizin mirası üzerinde herhangi bir siyasi hesap yapan olursa onların karşısında AK Parti kadroları dimdik duracak. Kim Türkiye'yi kana bulamak isteyen kim Türkiye'de kardeş kavgası çıkarmak isteyen olursa onun karşısında da dimdik duracağız. 1 Kasım seçimleri yeni bir milattır. 5. Olağan Kongremiz bu miladın doğum işaretleri veriyor." CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: Etik kurulu ve 2 yardımcılık kuruluyor, 3... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER