Davutoğlu: Helalleşmek, gönülleri açmak gerek


Başbakan Ahmet Davutoğlu, bayram namazını Sultanahmet Camii'nde kıldı. Namaz çıkış açıklamalarda bulunan Davutoğlu, "Seçim kampanyası esnasında, karşılıklı olarak gönül kırıklıklarına dahi sebebiyet vermiş olan bazı açıklamalar olmuş olabilir. Herkesin birbirine herhangi bir gönül kırıklığı varsa, öncelikle bu konularda helalleşmesi ve gönüllerini açması gerekir." dedi.

Sultanahmet Camii'nde bayram namazı kılan Davutoğlu, cemaatle tek tek bayramlaştı. Namaz çıkışı açıklamalarda bulunan Davutoğlu, koalisyon görüşmeleri hakkında da bilgi verdi. Davutoğlu, "Bayramlar karşılıklı selamlaşmak ve helalleşmek için güzel vesilelerdir. Ülkemizin her köşesindeki değişik etnik ve mezhepten, şehirden bütün vatandaşlarıma, bugünlerin atmosferi için birbirlerine en iyi dileklerle selamlaşmaları ve helalleşmeleri ricasında bulunuyorum. Allah kardeşliğimizi daim etsin. Ülkemizdeki huzuru gelecek nesillere en güzel şekilde aktaracak şartları bize nasip etsin." ifadelerini kullandı.

"Ramazan Bayramı öncesinde birinci turu bitirme hedefindeydim." diyen Davutoğlu, şunları dile getirdi: "Bütün genel başkanlara gösterdikleri misafirperverlik için bir kez daha teşekkür ediyorum. Çok açık yüreklilikle istişarelerde bulunduk. Şimdi bu tabloyu hep beraber değerlendireceğiz. Hem biz, yani hükümeti kurmakla görevlendirilmiş taraf olarak değerlendireceğiz hem de eminim muhataplarım, genel başkanlar yaptığımız görüşmelerle ilgili bayramın da getirdiği atmosfer içinde istişarelerde bulunacaklardır. Bayram sonrasında hemen çalışmalara başlayacağız tekrar ve özellikle görevlendirdiğimiz arkadaşların temaslarından sonra ikinci tur istişareler söz konusu olacak. Salı günü AK Parti MYK'sını genişletilmiş bir şekilde toplamayı düşünüyorum. MYK'da, arkadaşlarıma hem bilgi aktaracağız, değerlendirmeler yapacağız. Bütün bu izlenimleri aynı gün Bakanlar Kurulu ve partinin diğer organlarında da görüşeceğiz. En doğru kararları, adımları, en doğru zamanda atmak için çaba sarf edeceğiz. Bayram sonrasında bu çalışmaları sürdüreceğiz inşallah."

Muhalefet liderlerine mesajının olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Mesajım temelde şu; bütün muhalefet liderlerine, seçim kampanyası esnasında karşılıklı olarak gönül kırıklıklarına dahi sebebiyet vermiş olan bazı açıklamalar olmuş olabilir, herkesin birbirine herhangi bir gönül kırıklığı varsa öncelikle bu konularda helalleşmesi ve gönüllerini açması gerekir. Hepimiz ülkeye hizmet için siyaset yapıyoruz. Bunu unutmadan parti ve şahsi planlamalarımızın ötesinde, ülkemizin geleceği için ikinci tur öncesinde tekrar bir muhasebe yapmalarını ve en iyi şartlarda kalıcı ve güçlü bir hükümet oluşturmak için her türlü görüşe açık olmalarını rica ediyorum. Hayırlı bayramlar diliyorum bütün vatandaşlarımıza, bütün partililere, hangi partiden olursa olsun" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, açıklamasının ardından vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Sultanahmet Meyda'nında eşi Sare Davutoğlu ile kahvaltı yaptı. Gazetecilerle de bayramlaşan Davutoğlu, özellikle kameramanlara saygı duyduğunu belirterek işlerinin ağır olduğunu kaydetti.
CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: Helalleşmek, gönülleri açmak gerek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER