Davutoğlu için Diyarbakır'da olağanüstü önlemler alındı

Davutoğlu için Diyarbakır'da olağanüstü önlemler alındı

Bayram namazını Diyarbakır'da kılan Başbakan Ahmet Davutoğlu için olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. İki kez sokağa çıkma yasağının uygulandığı, çıkan çatışmalarda iki polis memurunun şehit olduğu Sur ilçesindeki Ulu Cami'ye gelen Davutoğlu için adım başı polis görevlendirildi. Gazi ve Melik Ahmet Caddeleri trafiğe kapatılırken polis Davutoğlu'nun kahvaltı yaptığı tarihi Hasanpaşa Hanı'nı kapattı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır'da gece yarısı geldi. Yoğun güvenlik önlemleri altında kalacağı otele geçen Davutoğlu, sabah saatlerinde yine yoğun güvenlik önlemleri altında bayram namazını kılacağı Ulu Camii'ye geldi. Davutoğlu'nun kullandığı Elazığ Caddesi, Gazi Caddesi ve Urfa Caddelerinde adım başı polis görevlendirildi. Onlarca zırhlı araç, polis aracı ve yüzlerce polis ise namaz kılacağı Sur ilçesindeki Ulu Camii çevresinde önlem aldı. Camiye gelenlerin üst araması yapıldı, Davutoğlu'nun da katıldığı bayramlaşma halkasının çevresinde korumalar etten duvar ördü. Camii avlusu boşaltıldıktan sonra burada basın açıklaması yapan Davutoğlu, sorunların çözümü esnasında herkesin barışçıl yöntemlerle görüşlerini ifade etmesi, bu çözümlere katkıda bulunmasının önem taşıdığını dile getirdi.

Başbakan Davutoğlu, daha sonra yardımcısı Cevdet Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, eski bakan Mehdi Eker ve bir grup partiliyle birlikte caminin karşısında bulunan tarihi Hasanpaşa Hanı'na geçti. İçinde onlarca işyeri olan handaki çarşının bütün kapıları güvenlik gerekçesiyle kapatıldı. Güvenlik güçleri, akredite edilen basın mensupları dışında hiçbir bölgede gazetecilere görüntü çektirmedi.

HARABE SOKAKLARI GÖRMEDİ

Davutoğlu'nun namaz kılıp kahvaltı yaptığı Sur ilçesinde geçtiğimiz günlerde iki kez sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Sokağa çıkma yasağı sırasında güvenlik güçleri ile örgüt mensupları arasında çatışmalar yaşanmıştı. İki polis memuru, düzenlene roketli saldırıda şehit olmuştu. Emniyetin düzenlediği operasyondan dolayı, sokaklar harabeye dönmüş, çatışmalardan dolayı ise tarihi camiler büyük zarar görmüştü. Çatışmalar arasında kalan vatandaşların bir kısmı göç etmişti. Davutoğlu'nun harabeye dönen sokakları ziyaret edip, vatandaşların dertlerini dinleyeceği ve onlara 'geçmiş olsun' ziyaretinde bulunacağı gündeme gelmişti. Ancak Davutoğlu, Sur ilçesindeki kahvaltının ardından AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığına geçti. CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu için Diyarbakır'da olağanüstü önlemler alındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER