Davutoğlu ile ilgili bomba sözler

Başbakan Davutoğlu’nun açıklamaları ile yapılan uygulamalar kafaları karıştırdı. Ankara’da herkes şimdi bunu konuşuyor...

Davutoğlu ile ilgili bomba sözler

Kanaltürk ve Bugün TV’nin TÜRKSAT uydusundan çıkarılması kararı akıllara Başbakan Davutoğlu ve dönemin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “Yargı kararı olmadan bir savcının yazısı ile medya susturulamaz” sözlerini getirdi. Siyasiler bürokratların Davutoğlu’nu dinlemediğine dikkat çekerek “Bürokratları Başbakan’ı ezip geçiyor” dedi. 
 
Davutoğlu, 20 Mayıs 2015’te özel bir televizyon kanalında “Bir savcının ifadesi, bildirimi değil, bir hukukî süreç tamamlandığı zaman o hukukî süreç herkesi bağlar” demişti. Yine Mevlüt Çavuşoğlu da AB komisyonu basın toplantısında “Hiçbir yargı mensubu muhalif gazeteleri susturacağız diye genel anlamda bir karar  veremez, talimat da veremez” ifadelerini kullanmıştı. 

HESABI SORULACAK!

Konuyla ilgili muhalefetten de sert tepkiler geldi. CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, “Başbakan’ın üzerinde bir vesayet var. Başbakan’ın görevini, yetkisini, sorumluluğunu kullanması söz konusu değil. Birçok olayda bunu çok net görüyoruz. Başbakan’ın bilgisi olmadan operasyon yapılıyor” dedi.

Başbakan’ın gizli operasyon yapabilme ve örtülü ödenek kullanabilme gibi en önemli iki yetkisinin elinden alındığını belirten Kuşoğlu, “Bu yetki, şimdi Cumhurbaşkanlığı’nda. Bu elinden alınınca sistem ve mekanizma bozulmuş oldu. Bürokratlar yetkilerini hukuku çiğneyerek kullanıyor. Keyfi yönetiyor, hukuksuzluk yapıyor. Savcıların ve denetim birimlerinin bu konuyla ilgili gereğini yapması lazım” diye konuştu. Seçimlerden sonra bu zihniyetin değişeceğini vurgulayan Kuşoğlu, yeni oluşacak idarenin bunların hesabını soracağını söyledi.

ADINI DAHİ ANMIYORLAR

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık ise “Eğer bir genel başkan, kendi kongresinde çalışacağı MKYK üyelerini belirlemeyecek hale düşmüşse  o işi bırakmak gerekir. Maalesef Başbakan’ın hiçbir hükmü yok. Bürokrat nezdinde yok, siyaseten de, ona oy veren seçmenlerin gözünde de yok” dedi. Işık, sözlerine şöyle devam etti: “Kimse Davutoğlu’nun adını dahi anmıyor. Siyaseten bu duruma düşmek bir Başbakan için kötü. Hele bir de bürokrat dinlemez hale geldiyse bu daha da vahim bir durum...”

DUBLÖRLÜK YAPIYOR

Türkiye’nin fiilen başkanlık sistemine geçtiğini belirten HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat da “Artık Başbakan’ın bir hükmü yok. Şu anda dublörlük görevi yapıyor. Türkiye’de artık bir parlamenter sistem yok. Başkanlık sistemi olduğunu daha önce Cumhurbaşkanı açıkladı. Bunu fiilen de uyguluyor. Dolayısıyla talimatlar ve emirler saraydan çıkıyor” şeklinde konuştu.

MİLLET
<< Önceki Haber Davutoğlu ile ilgili bomba sözler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER