Davutoğlu: Kılıçdaroğlu'nun sözlerini aynen kendisine iade ediyorum


Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında kullandığı sözlere tepki gösterdi. Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu bugün seviyesizliğinin bir örneğini daha göstermiştir. Kendisi bu üslupsuzluğu ile Türk siyasetinde utançla hatırlanacaktır. Bu terbiyesizliğe her şeyden önce CHP'li kadınların tepki göstermesini bekliyor ve sözlerini aynen kendisine iade ediyorum." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, grup toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında kullandığı "Aileden Sorumlu Bakan da zaten birilerinin önüne yatmış vaziyette" sözlerine Başbakan Ahmet Davutoğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla sert tepki gösterdi.

"SÖZLERİNİ AYNEN KENDİSİNE İADE EDİYORUM"

Başbakan Davutoğlu, açıklamasında, "Kılıçdaroğlu bugün seviyesizliğinin bir örneğini daha göstermiştir. Kendisi bu üslupsuzluğu ile Türk siyasetinde utançla hatırlanacaktır. Geride hakaretleri dışında hiçbir şey bırakmamış olacak bu siyasinin varlığını gelecek nesiller hatırlamak dahi istemeyecektir. Kaldı ki seviyesizlik, hakaret ve operasyonla genel başkan olmanın dışında hatırlanacak hiçbir şey de yapmamıştır. Bu terbiyesizliğe her şeyden önce CHP'li kadınların tepki göstermesini bekliyor ve sözlerini aynen kendisine iade ediyorum." ifadelerini kullandı.

KURTULMUŞ: SEVİYESİZ, AŞAĞILIK SÖZLERDİR

Bugünkü Bakanlar Kurul toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş da sözlerinden dolayı CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Kurtulmuş, şunları söyledi: "Hiçbir insafa, hiçbir vicdana, hiçbir terbiye, edep ve seviye ölçülerine yakışmayacak seviyesiz, aşağılık sözlerdir. Dolayısıyla Sayın Kılıçdaroğlu, seviyesizliği ortaya koymuş oluyor. Ama ondan daha büyük mesele; bir kadına, bir anneye, bir bakan hanımefendiye böyle seviyesiz sözü söylemiş olması hiçbir mazeretin arkasına sığınılarak savunulamaz. Dolayısıyla Sayın Kılıçdaroğlu'ndan beklediğimiz şudur: Sayın Ramazanoğlu'ndan ve milletimizden özür dilemesini bekliyoruz."

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugünkü grup toplantısında, "Öyle bir yoz kültürün içine sokuldu ki Türkiye, Karaman'da olan olaydan sonra Türkiye'nin her tarafından olaylar patladı. Bunlar sabah akşam Müslümanlıktan bahsediyorlar. 14 yıldır bu ülkeyi yönetiyorsunuz, bu çocukları bu yoz kültüre hangi gerekçe ile teslim ettiniz. Kalkmışlar vakıfları savunuyorlar. Çocuklara sahip çıkın; vakıflara derneklere değil. Bir Allah'ın kulu çıkıp da demiyor; 'kardeşim bu çocuklar yasadışı burada nasıl kaldı?' Vali konuşmuyor, emniyet müdürü konuşmuyor, Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor, Aileden Sorumlu Bakan da zaten birilerinin önüne yatmış vaziyette, o da konuşmuyor. Bu yurtlara kim izin veriyor? 'Biz izin vermedik' diyorlar. İzin vermediysen bunlar nasıl açıldı? Bu çocuklar oraya niçin gitti? Kocaman bir sessizlik. Milli Eğitim Bakanı niye konuşmuyor? Bu işlerin baş sorumlusu sen değil misin? Neden o çocukları sapıklara teslim ediyorsunuz?" sözlerini kullanmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: Kılıçdaroğlu'nun sözlerini aynen kendisine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER