Davutoğlu: Muhalefet partileri erken seçim isterlerse de tereddüt etmeyeceğiz


Van'da iftar programına katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin bir saniye bile hükümetsiz kalmaması, barış ve geleceği için görüşmelere hazır olduklarını söyledi. Davutoğlu, "Erteleme söz konusu olmayacak. Eğer muhalefet partileri hükümet kurmayarak oyalama taktiklerine girerlerse ve erken seçim isterlerse de tereddüt etmeyeceğiz." dedi.

Başbakan Davutoğlu, AK Partili Tuşba Belediyesi tarafından otogar yanındaki alanda düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Davutoğlu'na eşi Sare Davutoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da eşlik etti.

'EĞER BARIŞ İSTİYORLARSA, HER ŞEYDEN ÖNCE DEMOKRASİ İLE TERÖR ARASINA NET BİR ÇİZGİ KOYACAKLAR'

İftar öncesi kalabalığa hitaben konuşan Başbakan Davutoğlu, bütün Vanlıların emin olmasını istediğini belirterek, "Kamu düzeni söz konusu olduğunda biz adım attık ve atmaktan çekinmedik. Bütün valilerimizi talimatlandırdık. Vatanımızın birliğini tehdit eden kim olursa olsun gereken tüm adımlar atılacak. Sahur vaktinde görevini yaparken Siirt'te görev başında saldırıya uğrayıp şehit olan arkadaşımıza Allah'tan rahmet dilerim. Bu cinayeti işleyenleri lanetliyorum. Bunun hesabını soracağız. Buradan herkese, bölücü teröre karşı tavır almayan HDP'ye de sesleniyorum; Vatanın huzurunu bozmak isteyen çıkarsa, onlara karşı tedbir alacağız. Eğer barış istiyorlarsa, her şeyden önce demokrasi ile terör arasına net bir çizgi koyacaklar." diye konuştu.

'MUHALEFET PARTİLERİ ERKEN SEÇİM İSTERLERSE DE TEREDDÜT ETMEYECEĞİZ'

Partileri tek bir sesle konuşmaya davet eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Birileri şehirlerimizi kuşatmaya kalkarsa, baskıyla milletin tercihlerini yönlendirmeye kalkarsa bilsinler ki buna karşı tutumumuz farklı olacaktır. Vatandaşların üzerinde baskı kurmak isteyenler, polisimizi şehit edenler bilsinler ki bunun hesabı sorulacak. Silahları değil toprağa, mağmaya kadar gömme vakti gelmiştir. Önümüzdeki hafta koalisyon çalışmalarına başlayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın görevlendirmesiyle siyasi partilerle görüşeceğiz. Türkiye'nin bir saniye bile hükümetsiz kalmaması, barış ve geleceği için görüşmeye hazırız. Erteleme söz konusu olmayacak. Eğer muhalefet partileri hükümet kurmayarak oyalama taktiklerine girerlerse ve erken seçim isterlerse de tereddüt etmeyeceğiz. Dayanağımız milletimiz, gücümüz milletin sinesinden gelmektir. Yeni hükümet kurulana kadar şu anki hükümet görevini yapacak." ifadelerini kullandı.

Van İl Müftüsü Nimettullah Arvas'ın okuduğu duanın ardından Başbakan Davutoğlu ve beraberindeki heyet halkla birlikte iftar açtı. CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: Muhalefet partileri erken seçim isterlerse... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER