Davutoğlu'ndan başkonsoloslara: 28 Şubat'taki gibi vatandaşları takip etmeyin


Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Devlet, ol devlettir ki vatandaşı söz konusu olduğunda onun etnik, mezhebî, dinî kökenine bakmaz, onun ideolojisi nedir diye bakmaz. Bu vatandaşı sadece ve sadece vatandaş olma kimliği ile değerlendirir." dedi.

Almanya'daki Türk başkonsoloslarla Düsseldorf'ta bir araya gelen Ahmet Davutoğlu, "Sizler daha önceki dönemlerde; 12 Eylül döneminde, 28 Şubat döneminde olduğu gibi vatandaşları takip etmekle memur değilsiniz. Vatandaşların dertleri ile dertlenmekle memursunuz. O anlamda da son dönemde yaşanan büyük zihniyet değişiminden de memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim." ifadelerini kullandı.

"BİR KURUŞ DAHİ ÖDEYEN VATANDAŞ, EN YÜKSEK DERECELİ MEMURUN AMİRİDİR"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, çağdaş demokrasilerde olan bir zihniyeti de başkonsoloslara anlattı: "Bütçeye bir kuruş dahi katkıda bulunan, vergi ödeyen bir vatandaş; en yüksek dereceli memurun amiridir. Vergi ödüyorsa, siyasilerden de hesap sorar memurdan da…"

"SEÇİMLERE KATILIM İÇİN HER TÜRLÜ İMKANI SEFERBER EDİN"

1 Kasım seçimlerine katılım oranının Türkiye ortalamasına yakın çıkması için her türlü imkanın seferber edilmesini isteyen Davutoğlu, "Vatandaşlar kime oy verirse versinler başımızın tacıdır. Hangi siyasi görüşe sahip olurlarsa olsunlar iradelerine saygı göstermek bizim için demokrasinin esasıdır." dedi.

"İNSANLIK DERSİ ALMAK İSTEYENLER SİZE GELECEK"

Almanya'da hiçbir başkonsoloslukta fiziki mekan düzenlemesi bağlamında zafiyet ve düzensizlik görmek istemediğini ifade eden başbakan, Berlin Büyükelçiliği binası ile gurur duyduklarını söyledi. Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu'nun, elçilik binası ile ilgili "Turistik atraksiyon oldu. Bütün mimarlık öğrencileri ziyarete geliyor." demesi üzerine Davutoğlu, "Sonra insanlık dersi almak isteyenler de gelecek; mültecilere nasıl davranılması gerektiği konusunda ve diğer konularda…" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, şöyle devam etti: "Önemli olan bizim mekanlarımızın açık olması. Hem fiziki olarak güzel olması hem de sohbete açık olması, kapısının açık olması. Böyle zırhların arkasına sığınmış görüntüsü içinde bir güç gösterisi değil. Herkese gönlünü açan bir yapıda olması önemli."

Toplantıya başbakan yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Tuğrul Türkeş ile AB Bakanı Beril Dedeoğlu da katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu'ndan başkonsoloslara: 28 Şubat'taki gibi vatandaşları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER