Davutoğlu, Schengen alanına vizesiz seyahat çalışmalarının hızlanmasını istedi


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk vatandaşların 2016 yılı Ekim ayına kadar Schengen alanına vizesiz seyahatin sağlanmasını amaçlayan Vize Serbestisi Yol Haritası'nda kayıtlı kriterlerin karşılanmasına yönelik çalışmalara hız verilmesi talimatını verdi.

AB ile Vize Serbestisi Diyaloğu sürecine ilişkin genelgesi yayımlayan Başbakan Davutoğlu, AB ile 16 Aralık 2013 tarihinde imzalanan Geri Kabul Anlaşması ile iş zamanlı olarak başlatılan Vize Serbestisi Diyaloğu süreci çerçevesinde AB ile yapılan görüşmelerin, Dışişleri Bakanlığı'nın eşgüdümünde ilgili kurumlarca sürdürüldüğünü hatırlattı.

Yol haritasında yer alan kriterlerin Türkiye tarafından yerine getirilmesi neticesinde Vize Serbestisi Diyaloğu'nun 2017 yılı sondasında tamamlanmasının öngörüldüğüne işaret eden genelgede Davutoğlu, şu ifadelere yer verildi: "Bölgemizde Suriye kaynaklı, vahameti tedricen artan bir göç krizi yaşanmaktadır. Mevcut ortamda göçle bağlantılı konularda AB ile sergilenen işbirliğinin güçlendirilmesi ihtiyacı hasıl olmuştur. AB ile son dönemde gerçekleştirilen yoğun temasların sonucu olarak 29 kasım 2015 tarihinde Brüksel'de Türkiye-AB Zirvesi tertiplenmiştir. Zirvede, Türkiye ile AB arasındaki mevcut işbirliğinin ileri bir safhaya taşınması kararlaştırılmış; bu çerçevede, Vize Serbestisi Diyaloğu'nun tamamlanmasına yönelik olarak evvelce belirlenen tarihin öne çekilerek, vatandaşlarımızın Schengen alanına vizesiz seyahatlerinin 2016 yılı Ekim ayına kadar sağlanması üzerinde mutabık kalınmıştır."

KURUMLAR ARASINDA İŞBİRLİĞİ VE DAYANIŞMAYA VURGU YAPTI

"Vatandaşlarımız için vize serbestisinin önümüzdeki 10 aylık süreçte gerçekleşmesini teminen, Vize Serbestisi Yol Haritasında kayıtlı kriterlerin karşılanmasına yönelik çalışmalara hız verilmesi gerekmektedir." denilen genelgede şunlar kaydedildi: "Bu çerçevede, bugüne kadar özverili çalışmalarıyla Vize Serbestisi Diyaloğu'nun başlatılmasında ve olumlu şekilde ilerlemesinde kayda değer katkılar sunan kurumlarımıza önemli görevler düşmektedir. Vize Serbestisi Diyaloğu süreci çerçevesinde, AB ile yürütülecek müzakerelerin Dışişleri Bakanlığımızın eşgüdümünde, kurumlarımız arasında işbirliği ve dayanışma içerisinde sürdürülmesi önem taşımaktadır." CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu, Schengen alanına vizesiz seyahat çalışmalarının... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER