Davutoğlu: Son 48 saat içinde 200 DEAŞ mensubu öldürüldü


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sultanahmet saldırısından bu yana geçen 48 saatte 200'e yakın DEAŞ terör örgütü mensubunun top ve tank atışlarıyla etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

8. Büyükelçiler Konferansı için gelen büyükelçileri öğle yemeğinde ağırlayan Başbakan Davutoğlu, terör saldırılarına lanetleyerek kararlı mücadelelerinin devam edeceğini tekrarladı.

Davutoğlu hitabında, Sultanahmet saldırısının ardından toplanan güvenlik zirvesi ile birlike geçen 48 saat içinde Suriye ve Irak'taki DEAŞ hedeflerine 500'e yakın top ve tank atışı gerçekleştirildiğini ve gerçekleştirmeye de devam ettiklerini belirtti. Davutoğlu, "Türkiye'ye yönelen her el misli ile cezalandırılacaktır. Sultanahmet'te meydana gelen saldırıda failin DEAŞ olduğu belirlendikten sonra 48 saatte 500 mevzi tank ve top ateşi ile karşılık verilmiştir. Aralarında üst yöneticilerinde olduğu 200 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiştir." ifadelerini kullandı.

İnsanlık olarak terörün her türlüsüne karşı birlikte mücadele edilmesi gerektiğine vurgu yapan Davutoğlu, "Terörün her türlüsü insanlık suçudur. Mücadele tüm insanlığın görevidir. Terörün beslendiği kaynakları kurutmaya kararlıyız. Terör arkasında kan gözyaşı ve hüzün bıraktı. Bu evrensel bela dünyanın herhangi bir yerinde yüzünü yine gösterebilir. Türkiye'ye yönelenen her tehdide hiçbir tereddüt göstermeden mukabelede bulunuruz." dedi.

Sürecek... CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: Son 48 saat içinde 200 DEAŞ mensubu öldürüldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER