Davutoğlu: Türkiye1 Kasım seçimleri sonrasında çok istikrarlı bir döneme girdi


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'de 1 Kasım seçimleri sonrasında çok istikrarlı bir döneme girildiğini söyledi. Kazakistan'da temasları çerçevesinde başkent Astana'da Türk iş adamlarına konuşan Davutoğlu, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin takipçisi olacaklarını ifade etti.

Davutoğlu, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ve Başbakan Masim Karimov ile yaptıkları görüşme hakkında işadamlarına kısa bilgi verdi.

Ahmet Davutoğlu, iki ülke ekonomi bakanlarının her ay yüz yüze yada telekonferans üzerinden görüşmeleri hakkında Kazak tarafıyla mutabık kaldıklarını aktardı.

"Türkiye1 Kasım seçimleri sonrasında çok istikrarlı bir döneme girdi" diyen Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti. "Bunu değerlendirmekte fayda var. Önümüzdeki 4 yıl Türkiye'nin seçim yaşamayacağı bir 4 yıl. Yurt dışında iş yapan iş adamlarımız ve Türkiye'de yurtdışıyla ticari bağlantılar kuran iş adamlarımızın sorunlarını çözülmesi ve ihracatın artması için çok ciddi reformlar yapmaya kararlıyız. Reform ve teşvik paketlerinin uluslararası alandaki etkinliğimizi artıracağından eminim."

Ahmet Davutoğlu, Türk işadamlarının, Kazakistan'da gerçekleştirdikleri 2 milyar dolara yakın yatırımının iki ülke için de önemli olduğunu sözlerine ekledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: Türkiye1 Kasım seçimleri sonrasında çok... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER