Davutoğlu yarın Küresel Göç ve Kalkınma Forumu zirvesini açacak


Küresel Göç ve Kalkınma Forumu'nun 8. Zirve Toplantısı yarın Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında İstanbul'da başlıyor.

Türkiye'nin 1 Temmuz 2014'den itibaren başkanı olduğu forum zirvesi 14-16 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Açılışı Davutoğlu tarafından yapılacak ve 150 ülkenin temsil edileceği zirveye, BM Genel Sekreter Vekili, BM Mülteciler Yüksek Komiseri, BM Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi, BM Genel Sekreterinin Uluslararası Göç Özel Temsilcisi başta olmak üzere, uluslararası kuruluşların üst düzey yetkilileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katılacak. Avrupa Birliği'nden Göç, İçişleri ve Vatandaşlık Komiseri iştirak edecek.

Bin kişi civarında katılım beklendiği zirvede, Küresel Göç ve Kalkınma Forumu başkanlığının ana teması, devletler, uluslararası örgütler, sivil toplum ve özel sektör arasındaki işbirliği ile etkin bir uluslararası göç yönetimi sağlanabileceği fikrinden hareketle, 'Ortaklığın Güçlendirilmesi: Sürdürülebilir Kalkınma için İnsan Hareketliliği' olarak belirlendi.

Forum başkanlığının; halen iki milyonu aşkın Suriyeliye koruma sağlayan Türkiye'nin, Birleşmiş Milletler gündeminde de önemli yer tutan göç ve kalkınma ilişkisi konusundaki etkin çabalarının göstergesi olduğu belirtilerek, zirvenin, Türkiye'nin göç yönetimi alanında izlediği, tarihten gelen deneyimine dayanan etkin politikalarının küresel düzeyde bir kez daha yansıtılmasına imkan sağlayacağı kaydedildi. CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu yarın Küresel Göç ve Kalkınma Forumu zirvesini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER