Davutoğlu'ndan Demirtaş'ın o sözlerine cevap

Başbakan Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Ağrı'daki çatışmayla ilgili sözlerine cevap verdi.

Davutoğlu'ndan Demirtaş'ın o sözlerine cevap

Başbakan Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Ağrı'daki çatışmaya ilişkin iddiaları konusunda, ''Sayın Demirtaş yalan söylüyor. Gerçekleri saptırıyor. Son derece provakatif . Doğubeyazıt'ın Kule mezrasında benzer bir çalışma yapılmış. O bölgedeki vatandaşlarımız baskı  altına alınmak istenmiştir. Seçimlerde şu ya da bu yönde bir baskı oluşmaması için gerekli çalışma yapılmıştır. Demirtaş bölgede uygulamak istedikleri baskıyı örtbas etmeye çalışıyor. Demirtaş karar versin. Meşru bir partinin genel başkanı mı? Yoksa bir terör savunucusu mu? Bu olayı yaşayan canlı şahitler var. Demirtaş'ın yalancı şahitliğine ihtiyacımız yok. Askerlerimiz olayın canlı tanığıdır. Kadıköy meydanında barışçıl bir söylem tutturup Doğubeyazıt'ta bölücü terör örgütü savunucusu olmaz.'' dedi

PAPA'YA CEVAP

Sözde Ermeni soykırımıyla ilgili açıklama yapan Papa'ya cevap veren Davutoğlu "Eğer dış faktörler olmamış olsaydı muhtemelen 1915 yılında yaşanan acı olaylar yaşanmayacaktı. Bu acıları tek taraflı olarak okumak, sadece insanoğlunun bir kısmının acılarına sahip çıkıp diğerinin acılarını örtmek, sayın Papa'ya ve bulunduğu makama yakışmamıştır. Acılar ve özellikle savaş dönemlerinde yaşanan acılar paylaşıldığı zaman, karşılıklı olarak bu acılar anlaşıldığı ve adil bir hafızayla bu acılara sahip çıkıldığı zaman, barış ortamı doğar.

Dini liderlerden bizim beklentimiz, barış çağrısında bulunmalarıdır.  Gönülleri kapalı olanlara arşivleri açmak bir fayda getirmiyor. Papa Türkiye geldiklerinde bize zikrettikleri görüşlerine sahip çıkar ve son takındığı tutumu tekrar gözden geçirir. " ifadelerini kullandı.

<< Önceki Haber Davutoğlu'ndan Demirtaş'ın o sözlerine cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER