Davutoğlu'ndan PKK itirafı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, terör örgütü PKK'nın yıkıcı saldırılarda bulunmak için 2013'ten bu yana ciddi bir yığınak yaptığını söyledi.

Davutoğlu'ndan PKK itirafı

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Yönetimi'ni Çankaya Köşkü'nde kabulünde konuşan Davutoğlu, çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Demokratikleşme, milli birlik ve kardeşlik amacıyla çözüm sürecine ‘evet' dediklerini söyledi. Davutoğlu, “2013 yılında bütün silahlı unsurlar Türkiye'yi terk etsin dedik. 2013 Mayıs'ında Türkiye'den geri çekilmesine karar verilen unsurlar, aksine son iki yıl içinde Türkiye'de kendi yıkıcı yıpratıcı saldırılarını artırabilmek için ciddi bir yığınak yapma teşebbüsüne yöneldiler.” şeklinde konuştu.

Ahmet Davutoğlu ardından da teröre karşı ortak mücadele çağrısında bulundu. “Buradan bir kez daha ilgili bütün kesimlere, siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunmak istiyorum: Gelin hep beraber terörün her türlüsüne karşı çıkalım. DEAŞ terörüne nasıl karşı çıktıysak PKK terörüne de karşı çıkalım.” dedi. HDP'yi ‘terör örgütünün uzantısı' olarak tanımlayan Başbakan'ın sorunların çözümü için siyaseti adres göstermesi dikkat çekti.

ŞEHİT AİLELERİNİN TEPKİSİNİ  ‘İSTİSMAR' OLARAK DEĞERLENDİRDİ

Ahmet Davutoğlu, konuşmasında son zamanlarda şehit cenazelerinde yaşanan olaylara da değindi ve şehit ailelerinin tepkisini istismar olarak değerlendirdi: “Her şehit haberinin yüreğimize nasıl bir ateş gibi düştüğünü ancak yaşayanlar bilir. Bugün şehit cenazelerini istismar edenler, bu ülkenin birliği beraberliği için bir damla alın terini dahi dökmemiş olup şimdi ahkam kesenler var ya, onlar da o şehitlerimizin ruhlarına büyük bir ızdırap veriyorlar. Şehitlik makamı makamların en yücesidir. Bir tarafta gencecik masum Mezopotamya çocuklarını dağa kaldıran terör örgütü, diğer tarafta bu çatışmalardan siyasi menfaat uman ve şehit cenazeleri üzerinden siyaset yapmaya kalkan bazı bedbahtlar.”

CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu'ndan PKK itirafı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER