Dedesinin ilaç problemi öğrenciyi mucit yaptı


'Geleceğin Mucitleri İşbaşında' isimli yarışmaya katılan 11 yaşındaki Armağan Sevim, dedesinin ilaç alma problemini çözmek için icat ettiği cihazla birici oldu. Armağan Sevim, "Dedemin ilaçları karıştırması ve bazın ilaç almayı unutması, icadım için ilhak oldu" dedi.

Yaratıcı Çocuklar Derneği tarafından organize edilen ve Samsung tarafından desteklenen 'Geleceğin Mucitleri İşbaşında' isimli yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Regis Otel'de düzenlenen ödül töreninde hem yarışmaya katılan öğrenciler hem de öğrencileri yetiştiren öğretmenleri bir araya geldi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Prof. Dr. İlber Ortaylı, çok sayıda akademisyen ve uzmanın katıldığı tören, çocuklardan oluşan koronun seslendirdiği şarkılarla başladı. Çocukların performansı törene katılanlardan büyük alkış aldı.

Yaratıcı Çocuklar Derneği Yürütme Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, yarışmaya destek olan firmaya teşekkür ederek, bu desteğin diğer büyük şirketler için örnek olmasını diledi. Çetindoğan, "Dünyada büyük şirketler kaliteli ürünler yaparak pazarda konumlanmaya çalışıyorlar. Ancak büyük şirketler algı yönetirken aslında geleceğimiz olan çocuklara inanarak, sosyal sorumluluk projelerine inanarak algı yönetimlerini çok daha farklı şekilde konumlandırıyorlar." dedi.

Törenin en dikkat çeken konuşmasını Samsung Elektronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung yaptı. Elindeki notlardan yararlanarak Türkçe olarak yaptığı konuşmasında, şirket olarak eğitim çalışmalarını sorumluluk projeleri kapsamında gördüklerini belirten Joung, "Bugün geleceğin mucitlerinin başarısını kutlamak için bir aradayız. Böyle güzel bir sebeple burada bulunmaktan mutluyum. Samsung olarak sorumluluk vizyonumuzun odağında eğitim yer alıyor. Bir toplumun ancak kapsamlı eğitimle çağdaş gelecek kuracağına inanıyorum. Gençlerin Türkiye'yi inovasyonda dünyada öncü duruma getireceğine dair inancımız tam." ifadelerini kullandı.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler protokol tarafından ödüllendirildi. Öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte kürsüye gelerek ödüllerini aldı. Yarışmada üçüncülüğü 'Ağrısız Sandalye' isimli projesiyle Nursena Şanlı, ikinciliği 'Fişmatik' isimli çalışmasıyla Tuana Daş kazandı.

DEDESİ İÇİN YAPTI

Yarışmanın birincisi dikkat çeken bir projeyle Armağan Sevim oldu. 6.sınıf öğrencisi Armağan, 'İlaç Saati Hatırlatıcısı' isimli projesiyle birinci oldu. Dedesinin sık kullandığı ilaçları zaman zaman karıştırdığını, hatta bazı zamanlar ilaç içmeyi unuttuğunu fark eden öğrenci, projesinin ilhamını bu durumdan almış.

Ödülünü aldıktan sonra Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) duygularını ifade eden Armağan Sevim, "Dedemi ziyarete gittiğimde ilaçlarını zaman zaman kullanma zorluğu çektiğini görüyordum. Hatta bazen ilaç almayı tamamen unuttuğu da oluyordu. Kimi zaman da sabah içtiği bir ilacı gün içinde tekrar tekrar içtiği oluyordu. Bu durum benim için projeme ilham oldu. Birinci olduğum için çok mutlu oldum. Dedem şu an yaptığım cihazı kullanıyor. Cihaz, ilaç zamanları geldiğinde ilaca göre alarm çalarak uyarı veriyor ve hangi ilacın kullanılacağını söylüyor. Dedem çok memnun oldu" şeklinde konuştu.

Armağan'ın annesi Sarıgül Sevim de oğlunun eskiden beri teknoloji dergilerine meraklı olduğunu ve bu tip çalışmaları kendi isteğiyle yaptığını söyleyerek, oğlunun birinci olmasından mutluluk duyduğunu anlattı.

Geleceğin Mucitleri İş Başında isimli yarışmanın bu yıl 3.'sü düzenlendi. Başarılı çocukların tespit edilerek projeleriyle öne çıkarılması ve desteklenmesi ile eğitim çalışmalarına destek olmayı hedefleyen yarışmaya farklı okullardan 687 başvuru yapıldı. Jüri tarafından yapılan eleme sonrası dereceye giren başarılı çocuklar belirlendi.

CİHAN
<< Önceki Haber Dedesinin ilaç problemi öğrenciyi mucit yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER