DEGER Enerji Almanya'dan 58 ülkeye ihracat yapıyor


Baden-Württemberg Eyaleti Başbakanı Winfried Kretschmann (Yeşiller), eyalet seçim çalışmaları kapsamında Horb am Neckar kentinde Türk iş adamı Hünkar Korkmaz'a ait DEGER Güneş Enerji Sistemleri şirketini ziyaret etti. Başbakan Kretschmann'a Freudenstadt Yeşiller Milletvekili adayı Wolf Hoffmann ve CDU'lu Horb am Neckar Belediye Başkanı Peter Rosenberger de eşlik etti. Güneş panellerinin üretildiği fabrikayı gezen heyet, DEGER Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Hünkar Korkmaz'dan güneş enerjisi hakkında bilgi aldı.

Son zamanlarda büyük zorluklar çektiklerini belirten Korkmaz, siyasilerden ve yetkililerden destek talebinde bulundu. Değer Enerji tarafından üretilen güneş panellerin büyük bölümünün yurt dışına ihraç edildiğini sözlerine ekleyen Korkmaz, "Alman mallarının yurt dışında önemli bir itibarı var. Bu nedenle DEGER Enerji şirketine ait güneş panelleri toplam 58 ülkede satılıyor. Almanya'da güneş enerjisine devlet tarafından yeterince teşvik verilmediği için biz de ürettiğimiz panellerin yüzde 95'ini yurt dışına ihraç etmek zorundayız." diye konuştu.

Başbakan Kretschmann ise söz konusu problemin kendilerinden kaynaklanmadığını ifade etti. Kretschmann, "Güneş enerjisi sanayiinin zor günler geçirmesi Çin ürünlerinin piyasayı alt üst etmesinden kaynaklanıyor. Ucuz Çin mallarına karşı koymak çok zor. Siyasiler olarak bizim yapabileceğimiz pek fazla bir şey yok. Eyalet hükümeti olarak tüketilen enerjinin yüzde 10'unun rüzgar enerjisinden sağlanmasını hedefliyoruz. Söz konusu hedefe 2020 yılında ulaşacağız. Bu konuda yavaş ilerlememizin nedeni önceki hükümetlerin bu konuda hiç bir yatırım yapmamasından kaynaklanıyor." dedi.

Başbakan Kretschmann, bir gazetecinin son günlerde anketlerde Yeşiller'in oyunun düştüğünü hatırlatması üzerine, "Seçmenlerin üçte biri seçimlere bir kaç gün kala kararını veriyor. Spekülasyonlar hakkında yorum yapmayacağım. Bizim hedefimiz Yeşiller-SPD hükümetini devam ettirmek." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber DEGER Enerji Almanya'dan 58 ülkeye ihracat yapıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER