"Oy verme şansı olmayan grupların temsilcileri güçlendirilmeli"


Hessen'de 6 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Yeşiller partisi tarafından yeniden aday gösterilen Frankfurt Belediye Meclisi Üyesi ve Yeşiller Grubu Ekonomi Sözcüsü Hilime Arslaner-Gölbaşı, "Bu şehirde çok çeşitli ve dünyaya açık bir toplum var. Çok kültürlü toplumsal ortamın getirdiği avantajlardan yararlanarak, ticari ve ekonomik alanda daha başarılı olabiliriz." dedi.

"Herhangi bir ilkokul sınıfının isim listesine baktığınızda, Frankfurt'ta kültürel çeşitliliğin artık kesin bir gerçek olarak kabul edilmesi zorunluluğunu görebilirsiniz." diyen Arslaner-Gölbaşı, "Ancak birçok göçmen, yasalar gereği yerel seçimlerde oy verme şansına sahip değil. Frankfurtluların siyasi katılım sürecinde seslerini daha gür çıkarmaları için, oy verme şansı olmayan grupları temsil eden derneklerin de güçlendirilmeleri gerekir. Yeşiller, çoğulcu, barışçı ve hoşgörülü bir geleceğin garantisidir. Frankfurt'ta çok sayıda küçük ve orta boyutlu işletme bulunuyor. Bunların birçoğu da göçmen kökenliler tarafından yönetiliyor. Bu işletmelerin de kentimizin ekonomisin vazgeçilmez temel taşları olduğu göz önünde bulundurulmalı ve kent ekonomisini daha ileri taşımalarının sağlanması gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

MUTLAKA SANDIĞA GİTMELİSİNİZ

Göçmenler üzerine konuşmaktan ziyade, sözü onlara bırakmak gerektiğini savunan Hilime Arslaner-Gölbaşı, "Daha fazla dil ve uyum kurslarıyla, mültecilerin topluma hızlı şekilde entegrasyonlarını sağlamak zorundayız. Yurt dışında alınan diplomaların hızlı şekilde tanınması ve göçmenlerin iş yaşamına katılması, destek programları, danışmanlık hizmetleri ve göçmen kökenlilerin daha güçlü katıldıkları meslek eğitimi, iş alanları yaratılması gibi konular da önceliklerimiz arasında." dedi.

Arslaner-Gölbaşı, her alanda eşit fırsat için, ırkçıların güçlenmemesi için bu seçimlere mutlaka katılıp oy kullanmak gerektiğinin altını çizdi. CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER