'Oy hakkını kullan' kampanyasına ilgi artıyor


Baden Württemberg ve Rheinland Pfalz eyaletlerinde 13 Mart'ta yapılacak eyalet seçimlerinde oy kullanma hakkı olan Türk vatandaşlarını oy kullanmaya teşvik için yapılan 'Oy hakkını kullan' kampanyasına ilgi artıyor. Baden Württemberg Türk Toplumu'nun (TGBW) daveti ile bir araya gelen dernekler 13 Mart 2016' da yapılacak eyalet parlamentosu seçimlerine Alman vatandaşlığına sahip olan göçmenlerin katılımını sağlamak için kampanya başlattı.

'Oy hakkını kullan' adlı kampanya ile Stuttgart ve çevresinde faaliyet gösteren Türk dernekleri 13 Mart seçimlerinde özellikle popülist sağcı parti AfD tehlikesine dikkat çekiyor. Kampanya hakkında bilgi veren Almanya Türk Toplumu (TGD) ve Baden Württemberg Teşkilatı (TGBW) Başkanı Gökay Sofuoğlu, 13 Mart eyalet seçimlerinin diğer seçimlere göre daha önem taşıdığını belirterek şunları söyledi: 'Irkçı ve İslam düşmanı söylemleri ile halkı mülteciler karşısında korkuya dayanan bir şekilde örgütlemeye çalışan AfD adlı partinin güçlenmesi ve parlamentolara girme tehlikesinin artması, Almanya'da yaşayan göçmen toplumu için bir tehlike oluşturmaktadır.

Bu tehlikeye hep birlikte karşı koyma sorumluluğumuz var. Türk asıllı seçmenler seçimlere ne kadar yoğun katılırlarsa, AfD' nin oy oranında o kadar düşme görülecektir. Bu nedenle 13 Mart tarihine kadar tüm gücümüzü seçmenlerin oy vermeye gitmesi için harcamalıyız' dedi. Kampanya ile ilgili detaylı bilgi www.oy-hakkini-kullan.de internet adresinden alınabiliyor. CİHAN
<< Önceki Haber 'Oy hakkını kullan' kampanyasına ilgi artıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER