Demirtaş: AKP'nin gemisi su almaya başlamıştır, geminin batacağı kesinleşmiştir


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 7 Haziran seçimlerinin bir son değil demokratik siyasette muazzam bir hamle ve başlangıç olacağını söyledi. Demirtaş, "Artık AKP'nin gemisi su almaya başlamıştır. Geminin batacağı kesinleşmiştir. 7 Haziran'da biz bunu tescillemek istiyoruz. Türkiye AKP'den kurtulacak. Ama yerine neyi getireceğimizin de bütün ezilenler tarafından iyi bilinmesi lazım. Yerine istikrarsızlık, yerine kaos yerine AKP tarzı alternatiflere izin vermeyeceğimizi halklarımızın bilmesi lazım." diye konuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Vişnelik'teki ODTÜ Mezunları Derneği'nde söyleşiye katıldı.

Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye'nin bütün halklarının büyük bedeller ödeyerek, büyük mücadelelerle çok önemli değerler yarattığını belirten Demirtaş, "Bu topraklarda hiçbir zaman sol adına devrim adına ilericilik adına gelenekler o damarlar hiçbir zaman yok olmadı. Bazen darbelerle ezildi bazen yenildi bazen geri çekildi ama hiçbir zaman o umut o heyecan asla kaybolmadı. Bizler de yani bugün siyasette sorumluluk sahibi görev sahibi olmuş jenerasyon kabul ederseniz eğer genç jenerasyon deyin bizler de artık devraldığımız bu emaneti bize bırakılan mirası bir zaferle taçlandırmak istiyoruz. Bir yok açmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Karla kaplı olan yolu kar makinesi yani HDP ile açmak istediklerini anlatan Demirtaş, "Açtığımız yoldan kimler yürüyebilir. Kimler o yolu koşarak gidebilir hangi örgütler hangi partiler hangi siyasetler o yolu daha verimli kullanabilir bu tam olarak bizim karar verebileceğimiz bir durum değil. Ama biz Türkiye'nin bütün ilericilerine o yolu açmak istiyoruz. HDP bu dönemde bu misyonla bu yola çıktı." dedi.

Çok sayıda farklı siyasi geleneğin sol demokrat, yurt sever ilerici, Kürt hareketi, kadın hareketi inanç hareketleri çevre hareketlerinin bir araya gelerek bu yolu açmaya karar verdiklerini anlatan Demirtaş, "Eğer haziran seçimleri HDP şahsında bunu başarırsa ortaya çıkacak sonuç artık hepimize daha fazla sorumluluk ve görev yükleyecek. 7 Haziran bir son değil demokratik siyasette muazzam bir hamle ve başlangıçtır. Artık AKP'nin gemisi su almaya başlamıştır. Geminin batacağı kesinleşmiştir. 7 Haziran da biz bunu tescillemek istiyoruz. Türkiye AKP'den kurtulacak. Ama yerine neyi getireceğimizin de bütün ezilenler tarafından iyi bilinmesi lazım. Yerine istikrarsızlık, yerine kaos yerine AKP tarzı alternatiflere izin vermeyeceğimizi halklarımızın bilmesi lazım. Biz o umudu o özgüveni ve halklarımıza o inancı aşılayabilirsek kadrolarımızla adaylarımızla bunu başarabilirse o zaman işte insanlar evet Türkiye'yi bu farklı renkleri ile sesleri ile çoğulcu çok inançlı çok kültürlü yapısı ile ama her biri emekten özgürlükten barıştan yana bütün bu insanlar ülkeyi yönetebilirler, diyeceklerdir. Asıl alternatif asıl inanç 7 Haziran'dan sonra güçlenecektir. Bizler gerçekçi olmak zorundayız. 7 Haziran akşamı HDP tek başına iktidar olmayacak. Bunun keşke mümkün olduğunu söyleyebilseydim. Ama HDP iktidar alternatifi olacak artık. Belki 2015 içerisinde bir erken genel seçimle ama en kötü ihtimalle 2019 genel seçimlerinde artık halklarımızın bir alternatifi oluşmuş olacak. Biz bu tekçi anlayışlara ya devletin bütün egemenlik olanaklarını iktidar olanaklarını kullanarak toplumu hegomanya altına almayı maharet ve başarı sanan bu anlayışa dur deyip hep birlikte ülkemizi yerelden genele Ankara'ya kadar hep birlikte yönetebiliriz umudunu HDP ile iktidara taşırız ya da yarattığımı bu umut büyüttüğümüz bu heyecan bir kez daha halklarımızın nezlinde büyük bir hayal kırıklığına dönüşür. bu bize bağlı." açıklamasında bulundu.
CİHAN
<< Önceki Haber Demirtaş: AKP'nin gemisi su almaya başlamıştır, geminin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER