Demirtaş: Türkiye'de kaynak, para sıkıntısı yok


HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin seçim mitingleri kapsamında Bingöl'e gelerek vatandaşlara seçim vaatlerini anlattı. Hükümete ve Cumhurbaşkanına çok ağır eleştirilerde bulunan Demirtaş, Başbakan Davutoğlu'na da acıdığını söyledi. "Türkiye fakir olduğu için, kaynak olmadığı için, parası olmadığı için siz bu yoksulluğu çekmiyorsunuz" diyen Demirtaş, "Bu bilinçli bir politikadır. Kimisi ezilenin, yoksulun, halinden anlar. Kimisi de 700 bin dolarlık saat takar, para sayma makineleri evlerindedir, senin benim halimden anlamaz. Onlarla farkımız budur. Türkiye'nin kaynaklarını, parasını dağıtırken adil olmak yeterlidir. Yoksa Türkiye'de kaynak, parasızlık sıkıntısı yoktur." dedi.

Davutoğlu'nu Pinokyo'ya benzeten Demirtaş, "Bir Başbakan neden yalan konuşmaya ihtiyaç duyar? Mesela yüzde 50 oyumuz var diyorlar. Biz güçlü bir iktidarız diyorlar. Her gün çıkıyorlar oyları yüzde 48, yüzde 50'imiş. Madem yüzde 50 oyunuz var, niye HDP barajı geçmesin diye bu kadar uğraşıyorsunuz. Niye bizim üzerimizden yalan, çirkin iftiralarla seçim kampanyası yaratıyorsunuz, işinize gücünüze bakın o zaman." ifadelerini kullandı.

'HIRSIZ DEĞİLİZ. ÇALIŞANIN, EMEĞİYLE KAZANANIN BU KADAR PARASI OLMAZ'

İmanla yürüdüklerini belirten Demirtaş, "Paramız, onlar kadar değil çok şükür, olmasın da. Hırsız değiliz çünkü. Çalışanın, emeğiyle kazananın bu kadar parası olmaz, bu kadar serveti olmaz. Arkamızda devlet olanakları yok, çok şükür devletin lüks uçaklarıyla mitinglere gitmiyoruz. Ama bunları, buna rağmen alt edeceğiz. Bütün devletin gücünü arkasına almışlar ya, seçimi kazandığımızda, barajı aştığımızda biz sadece AKP'yi yenmiş olmayacağız. Cumhurbaşkanını yenmiş olacağız, 81 il valisini yenmiş olacağız, emirlerindeki bütün kaymakamlıkları yenmiş olacağız. Ne kadar güç varsa, medya varsa onların tamamını yenmiş olacağız. Güçleri yok, küçümsemiyorum ama bizimde Allah'ımız var, halkımız var çok şükür. Bizde bu gücümüzle kazanacağız. " dedi.

'DAVUTOĞLU'NUN YERİNDE OLMAK İSTEMEM'

Başbakan Davutoğlu'nun yerinde olmak istemediğini belirten Demirtaş, "Bu acemi başbakanda, ömrünü tatmin etmeye çalışıyor, zannediyor ki, o da çok yalan söyleyince çok oy alır. O da fukara, başına geleceklerin farkında değil, kazansa bir dert, kazanmasa bir dert. Onun durumunda olmak istemezdim, seçim kazansa başbakanlık gidiyor, seçim kaybetse istifa ediyor yine başbakanlık bitiyor. Her hâlükârda artık, Ahmet Davutoğlu diye bir başbakanımız olmayacak. Bu seçim sonucunun en ilginç tarafı bu olacak ve farkında değil. Meydan, meydan dolaşıyor ama kime oy istiyor, niye istiyor fukara. O da farkında değil. Bazen çok uğraşmayayım, yüklenmeyeyim diyorum, zaten başında bir bela var, zaten saraydaki onun burnundan getiriyor, bırakmıyor ki 1 dakika başbakanlığın tadını çıkarsın. Ben de uğraşmayayım diyorum ama o da durmuyor, ne yapayım. Bakın Ahmet Davutoğlu'nun Sayın Başbakan'ın, hiçbir yerde başkanlık sistemini savunduğunu gördünüz mü? Dedi ya, seçim beyannamesine ben ellerimle başkanlık sistemini yazdım dedi. Peki, 25-30 tane miting yaptın, televizyon programlarına çıktın, bir tane de bile başkanlık sistemini neden savunmuyorsun? Ee sende karşıysan gel beraber karşı olalım. Sende HDP'ye oy ver başbakanlık sistemini birlikte durduralım. Açık ol, şeffaf ol ki, seni de kurtaralım yoksa valla gidicisin. Başbakanlık bitiyor, her halükarda başbakanlık gidecek ve sen tadını çıkaramadan maalesef ki senin koltuğun elden gidecek." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Demirtaş: Türkiye'de kaynak, para sıkıntısı yok Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER