Demirtaş'tan Ağrı'daki çatışmayla ilgili flaş sözler

Kadıköy'de Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş aday tanıtım mitinginde konuştu

Demirtaş'tan Ağrı'daki çatışmayla ilgili flaş sözler

 Demirtaş dün Ağrı'da yaşanan çatışma ile ilgili olarak, "Dün Ağrı’da bir çatışma değil, sahnesi önceden planlanmış, önceden provası yapılmış, sahte bir kurgu operasyonu vardı." dedi.

Kadıköy Meydanı'nda HDP'nin düzenlediği aday tanıtım mitingi başladı. Mitinge çok sayıda partili katıldı. HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin düzenlediği seçim mitinginde alanı dolduran partililere seslendi.

Demirtaş dün Ağrı'da yaşanan çatışma ile ilgili olarak şunları söyledi;

"Dün Ağrı’da bir çatışma değil, sahnesi önceden planlanmış, önceden provası yapılmış, sahte bir kurgu operasyonu vardı ve orada mümkün olduğunca fazla cenaze çıkarmaya çalıştılar. 15 askeri çatışma bölgesinde bırakıp terk ettiler. Bunlardan 8’i yaralıydı, yaralı. Yaralı askerleri çatışma bölgesinde bırakıp geri çekildiler. Neden? Orada o askerler yaşamını yitirsin ve ülkede AKP’nin oyları tavan yapsın diye. Ne oldu peki? HDP’li arkadaşlarımız çatışma bölgesine giderek HDP’li yönetici arkadaşlarımız yaralı askerleri oradan alıp çıkartarak, kendi elleriyle alıp çıkarttılar."

"CENAZE ÇIKMASI İÇİN DEVLET ELİNDEN GELENİ YAPTI"

Çatışma bölgesinde askerler var, helikopter yaralıları almak yerine yukarıdan ateş açıyor. Ambulans yok, helikopter yok. Yaralı askerleri çarşaflarla taşımak zorunda kalıyor arkadaşlarımız. Fotoğraflar var görüntüleri var. Ülkeyi yönetenler lüks uçaklarla seçim çalışması yaparken, yaralı asker için bir ambulans helikopter göndermemişlerdir. Orada ölmesini beklemişlerdir. Cenaze çıkması için bu devlet elinden geleni yapmışlardır.

Dün de söyledim, Ortadoğu’nun hiçbir diktatörü giderken arkasında barış bırakmadı. Ülkesini ateşe vererek gittiler. Ama Kadıköy meydanında tekrarlıyorum. Sen gideceksin ama senin arkandan yangın içinde bir ülke kalmayacak, barış içinde kardeşlik içinde bir ülke kalacak arkanda. Asla başaramayacaksın. Senin koltuğundan daha değerli oradaki evlatlarımızın canı.
<< Önceki Haber Demirtaş'tan Ağrı'daki çatışmayla ilgili flaş sözler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER